Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτης εναντίον αστυνομικού με… σύριγγα
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτης εναντίον αστυνομικού με… σύριγγα

Ο αστυνομικός είδε την εισβολή από το κινητό

Με…σύριγγα (!) επετέθη Γεωργιανός διαρρήκτης κατά αστυνομικού, όταν ο τελευταίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του μέσα στο διαμέρισμά του το οποίο πριν είχε παραβιάσει ο δράστης. Ο νεαρός αστυνομικός, όπως είπε στους συναδέλφους του, που προσέτρεξαν για βοήθεια στην πολυκατοικία της Νέας Ιωνίας απέφυγε το τρύπημα με τη βελόνα με μία αστραπιαία κίνηση.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο δράστης, στον οποίο ο αστυνομικός είχε δηλώσει την ιδιότητά του, επιχείρησε να διαφύγει, ο αστυνομικός τον ακολούθησε τον εγκλώβισε στην είσοδο και δικυκλιστές αστυνομικοί, που είχαν φθάσει στο μεταξύ του πέρασαν χειροπέδες. Όπως εξακριβώθηκε λίγο αργότερα ο εισβολέας ήταν Γεωργιανός, η δράση του οποίου ερευνάται προκειμένου να εξακριβωθεί αν και σε ποιες διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή εμπλέκεται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός αστυνομικός, που έπεσε θύμα της κλοπής, μετά την υπηρεσία του κατευθυνόταν στο σπίτι του.

Εχοντας στην κατοχή του στο κινητό τηλέφωνο εφαρμογή,  μέσω της οποίας μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τους χώρους του σπιτιού, παρατήρησε τη φιγούρα αγνώστου… επισκέπτη, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, είχε μπει ανοίγοντας την κεντρική πόρτα του διαμερίσματος, στον 2ο όροφο,  με κλειδί πασπαρτού.

Τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση

Αμέσως τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, και ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο. Σε πραγματικό χρόνο, όπως προαναφέρθηκε, είδε τον δράστη να ψάχνει τα υπνοδωμάτια. Για να αποκλείσει την πιθανότητα να διαφύγει ο διαρρήκτης πριν φθάσουν οι αστυνομικοί, προχώρησε σε μια παρακινδυνευμένη ενέργεια. Ανοιξε την πόρτα, και είδε μπροστά του τον δράστη.  Του είπε ότι είναι αστυνομικός και του ζήτησε να παραδοθεί. Αιφνιδιασμένος ο Γεωργιανός, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί, τράβηξε  μια σύριγγα και επιχείρησε  να  επιτεθεί  στον 32χρονο αστυνομικό, οποίος αντέδρασε αστραπιαία και απέφυγε το χτύπημα.

Ο αστυνομικός τον ακολούθησε

Ο δράστης, άνοιξε την πόρτα και κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες. Ο αστυνομικός τον ακολούθησε και πριν προλάβει να βγει από την είσοδο της πολυκατοικίας, τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβε με την βοήθεια συναδέλφων του. Στο σακίδιο πλάτης του αλλοδαπού διαρρήκτη βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον αστυνομικό. Η Ασφάλεια Ν. Ιωνίας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι αν ο Γεωργιανός δρούσε μόνος του η η εισβολή έγινε στο πλαίσιο της δράσης οργάνωσης, που περιλαμβάνει κι άλλα μέλη.

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα είχε και η απόπειρα από δύο γυναίκες Ρομά, να διαρρήξουν οικία στην Ερέτρια. «Οι ανωτέρω», λέει η Αστυνομία «εισήλθαν εντός διαμερίσματος με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν από τους προστρέξαντες Αστυνομικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις