Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Τεράστια νίκη με ανατροπή του Στέφανου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Τεράστια νίκη με ανατροπή του Στέφανου

Στο ATP Finals 2022

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια τρομερή ανατροπή σε έναν αγώνα δίχως αύριο στο Τορίνο όπου φιλοξενούνται οι ATP Finals, κόντρα στον άσπονδο φίλο του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά, πέτυχε break στο 2ο γκέιμ (2-0) και με το σερβίς του έφτασε στο 3-0. O Μεντβέντεφ μείωσε σε 3-1 και σε 4-2. Ο Τσιτσιπάς κράτησε έως το τέλος το σερβίς του και το έκλεισε στο 6-3. Στο 2ο σετ ο Ρώσος έφτασε με άνεση στο 3-2 και με 4-3 όμως ο Έλληνας με love service game ισοφάρισε σε 4-4. Με δυσκολία ο Μεντβέντεφ απέκτησε προβάδισμα (5-4) και με love έφτασε στο 6-5.

Ο Τσιτσιπάς έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε με μίνι μπρέικ (1-2) και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 1-4. Ο Τσιτσιπάς πήρε πίσω το μίνι μπρέικ (4-4) και έφτασε στο 5-4. Ο Μεντβέντεφ έσβησε το ματς πόιντ (6-6) και ο Τσιτσιπάς έσβησε με τη σειρά του το σετ πόιντ (7-7). Ο Τσιτσιπάς έχασε και 2ο ματς πόιντ (8-8) αλλά το ίδιο και ο Μεντβέντεφ (9-9, 2ο σετ πόιντ).

Έσβησε 3ο ματς πόιντ ο Μεντβέντεφ (10-10) και με το 4ο σετ πόιντ έφτασε στο 7-6 (11) και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ μέχρι το 3-3 υπήρχε ισορροπία, αλλά εκεί η κούραση φάνηκε να καταβάλλει τον Στέφανο με τον Μεντβέντεφ να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ.

Ψύχραιμος ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο επόμενο γκέιμ είχε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Μεντβέντεφ το έσβησε φτάνοντας στο 3-5.

Το ματς έμοιαζε να έχει χαθεί, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα. Αρχικά κράτησε το σερβίς του μειώνοντας σε 4-5.

Στη συνέχεια βρήκε και το μπρέικ, με τον Μεντβέντεφ να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τον Στέφανο να ισοφαρίζει και να προηγείται με 6-5.

Ο Ρώσος μπόρεσε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ, αλλά ο ψύχραιμος Τσιτσιπάς απέφυγε τα λάθη, ο Μεντβέντεφ συνέχισε να τα κάνει με το σκορ να πηγαίνει στο 6-0 και τον Έλληνα να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις