Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάρβεϊ Γουάινσταϊν θύματα: Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας περιγράφει τον βιασμό της
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν θύματα: Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας περιγράφει τον βιασμό της

Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας στα 23 της είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός και πίστευε ότι ο κινηματογραφικός παραγωγός θα τη βοηθούσε

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με τις οποίες περιέγραψε τον υποτιθέμενο βιασμό της από τον πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ένα από τα φερόμενα θύματά του. Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, έκλεγε με λυγμούς καθώς περιέγραφε τα «παραμορφωμένα» και «σαν ψάρι» γεννητικά όργανα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κατά τη χθεσινή της κατάθεση στη δίκη για σεξουαλική επίθεση του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ.

Λεπτομέρειες για τη σωματική διάπλαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Πολλές ραγάδες και ένα πέος σαν ψάρι

Η Νιούσομ ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, εξιστορώντας πώς ο Γουάινσταϊν φέρεται να τη βίασε το 2005 στο ξενοδοχείο Peninsula του Μπέβερλι Χιλς. «Στέκομαι όρθια. Αντιστέκομαι» είπε. «Φρίκη. Τρέμω. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Είμαι απλώς μία από αυτές τις πλαστικές κούκλες που προσπαθεί να αυνανιστεί πάνω της» περιέγραψε. Κληθείσα από την αναπληρώτρια εισαγγελέα Μαρλίν Μαρτίνεζ να περιγράψει τη σωματική διάπλαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η Σίμπελ Νιούσομ ανέφερε: «Πολλοί μώλωπες, σημάδια κίτρινα και πράσινα, πολλές ραγάδες στην κοιλιά του, καθόλου γυμνασμένος σωματικά. Δεν φαινόταν να του έχει γίνει περιτομή και ήταν κάπως παράξενο, κάπως σαν ψάρι, το πέος, κάτι ήταν παραμορφωμένο στους όρχεις… Πολύ δέρμα, πολύ δέρμα εκεί κάτω».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νιούσομ, άλλοτε ηθοποιός, είναι η τέταρτη γυναίκα που καταθέτει εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση στη δίκη του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος τεσσάρων γυναικών στο Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013.

Σοκάρει η περιγραφή του υποτιθέμενου βιασμού

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Σίμπελ Νιούσομ συμφώνησε να συναντήσει τον Γουάινσταϊν στη σουίτα του ξενοδοχείου του για να συζητήσει ένα κινηματογραφικό έργο, αλλά και επειδή «θα μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μόλις όμως έμειναν οι δυο τους στο δωμάτιο, η Σίμπελ Νιούσομ είπε ότι ο Γουάινσταϊν έβγαλε το κοστούμι του και φόρεσε μια ρόμπα και στη συνέχεια άρχισε να τη «χειραγωγεί» και να την «απειλεί» αναφέροντας τα ονόματα διάφορων ηθοποιών. Περιγράφοντας τον βιασμό της, είπε ότι ο Γουάινσταϊν διείσδυσε στα απόκρυφα μέρη της με τα δάχτυλά του και στη συνέχεια με το «παραμορφωμένο» πέος του. Με δάκρυα στα μάτια είπε «Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι αυτό δεν είναι συναίνεση», προσθέτοντας πως στην αρχή ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός δεν μπορούσε να έχει στύση.

«Και τότε βάζει το πέος του μέσα μου γιατί με σπρώχνει πίσω στο κρεβάτι» είπε. «Δεν μένει μέσα γιατί το πέος του είναι τόσο περίεργο. Και το καταλαβαίνει. Ανησυχούσα πως θα κολλήσω κάποια ασθένεια. Ήταν τόσο αηδιαστικό» συνέχισε. Και παρόλο που πάγωσε από τον φόβο της, έβαλε το χέρι της στα γεννητικά του όργανα «για να προσπαθήσει να τον κάνει να σταματήσει». «Απλώς έκανα κάποιους θορύβους για να τον κάνω να τελειώσει πιο γρήγορα. Σαν ήχους ηδονής». Μόλις τελείωσε όλο αυτό, είπε κλαίγοντας «Ήθελα απλώς να φύγω από εκεί» και ζήτησε συγγνώμη για το λεξιλόγιό της.

Μετά τον βιασμό συνέχισε να επικοινωνεί μαζί του

Ερωτηθείσα, όμως, από την αναπληρώτρια εισαγγελέα γιατί συνέχισε να επικοινωνεί με τον Γουάινσταϊν μέσω e-mail ακόμη και μετά τον υποτιθέμενο βιασμό, η Σίμπελ Νιούτον είπε ότι ένιωσε πως αυτό που συνέβη ήταν ένα «μεμονωμένο γεγονός» και πως ο Γουάινσταϊν είχε παντρευτεί. «Προσπάθησα να το βάλω σε ένα κουτί όλο αυτό που συνέβη, παρόλο που έβγαινε προς τα έξω κατά καιρούς» είπε. «Και η θλίψη μου και ο φόβος μου μετατράπηκαν κατά καιρούς σε θλίψη».

Κατά τη διάρκεια μιας 15λεπτης αντεξέτασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Μαρκ Βέρκσμαν, «σφυροκόπησε» τη Σίμπελ Νιούσομ σχετικά με μια προεκλογική συνεισφορά ύψους 500 δολαρίων που έκανε ο παραγωγός στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της. Η Σίμπελ Νιούσομ είπε ότι το επιτελείο του συζύγου της είχε ζητήσει τη δωρεά με δική της υπόδειξη, αλλά πρόσθεσε πως τα χρήματα επιστράφηκαν μετά το κίνημα #MeToo.

«Πότε είπατε στον Γκάβιν Νιούσομ για τους ισχυρισμούς σας περί σεξουαλικής επίθεσης;» ρώτησε ο δικηγόρος του Γουάινσταϊν. «Του είπα ότι ο Χάρβεϊ ήταν περίεργος σε διάφορες στιγμές και το αντιλήφθηκε και ο ίδιος όταν τον συνάντησε» απάντησε. Κλείνοντας, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε: «Σήμερα είναι η σύζυγος του κυβερνήτη Νιούσομ. Είναι η Πρώτη Κυρία της Καλιφόρνια. Έχει καταστήσει τον εαυτό της εξέχον θύμα του κινήματος #MeToo… Διαφορετικά, θα ήταν απλώς άλλη μια χαζογκόμενα που κοιμήθηκε με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για να ανέλθει στο Χόλιγουντ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις