Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νοσοκόμα ακρωτηρίασε το πόδι ετοιμοθάνατου χωρίς άδεια – Το ήθελε
ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμα ακρωτηρίασε το πόδι ετοιμοθάνατου χωρίς άδεια – Το ήθελε

Για να το βάλει σε οικογενειακή έκθεση με ταριχεύσεις

Μια νοσοκόμα στο Ουισκόνσιν κατηγορείται ότι ακρωτηρίασε το πόδι ενός ετοιμοθάνατου που είχε πάθει κρυοπάγημα χωρίς την άδειά του, προκειμένου να το συμπεριλάβει σε μία οικογενειακή έκθεση με ταριχεύσεις. Η 38χρονη Mary K. Brown, φέρεται να έκοψε το δεξί πόδι του θύματος, χωρίς την άδεια του ή την άδεια του γιατρού στις 27 Μαΐου, και είπε σε μια συνάδελφό της ότι σκόπευε να το εκθέσει με την ένδειξη «φορέστε τις μπότες σας, παιδιά», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που παραθέτει η τοπική εφημερίδα WQOW. Το θύμα είχε εισαχθεί στο Κέντρο Υγείας και Αποθεραπείας Valley στο Spring Valley τον Μάρτιο με σοβαρά κρυοπαγήματα και στα δύο του πόδια. Μέχρι τα τέλη Μαΐου, οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι ήταν ετοιμοθάνατος και οι μάρτυρες είπαν ότι το πόδι του ήταν νεκρό και κρατιόταν μόνο στο υπόλοιπο σώμα του από το νεκρό δέρμα και τους τένοντες, όπως αναφέρει η καταγγελία.

Μια νοσοκόμα που ήταν παρούσα όταν η Brown φέρεται να έκοψε το πόδι του άνδρα στις 27 Μαΐου ανέφερε ότι ο ασθενής έσφιξε το χέρι της σφιχτά και παραπονιόταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μετά τον ακρωτηριασμό, ο άνδρας είπε σε μια άλλη νοσοκόμα ότι είχε αισθανθεί τα πάντα και ότι πονούσε αφόρητα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η Brown φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι έκοψε το πόδι του άνδρα για να τον κάνει να νιώθει πιο άνετα. Πρόσθεσε ότι είναι αυτό που θα ήθελε και η ίδια αν ήταν στη θέση του.

”Το άτομο που καταγγέλλεται δεν απασχολείται πλέον στο κέντρο μας”

Ωστόσο, ασαφές παραμένει εάν ή πότε πέθανε το θύμα. Ο διαχειριστής και διευθύνων σύμβουλος του κέντρου αποκατάσταση, Kevin Larson είπε στο WQOW σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ότι η Brown δεν εργάζεται πλέον μαζί τους. «Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για τους σκοπούς της έρευνας. Το άτομο που καταγγέλλεται δεν απασχολείται πλέον στο κέντρο μας».

H Brown κατηγορείται για σωματική κακοποίηση ηλικιωμένου με πρόκληση σκόπιμα μεγάλης σωματικής βλάβης και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 6 Δεκεμβρίου, ανέφερε η τοπική εφημερίδα. Εάν καταδικαστεί, κάθε κατηγορία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 40 ετών.

Με πληροφορίες της NewYorkPost

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις