Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Κλόε Καρντάσιαν – καρκίνος: Αφαίρεσε όγκο από το πρόσωπό της
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κλόε Καρντάσιαν – καρκίνος: Αφαίρεσε όγκο από το πρόσωπό της

Κλόε Καρντάσιαν - καρκίνος: Η διάσημη τηλεοπτική προσωπικότητα μοιράστηκε στο Instagram το πρόβλημα υγείας της, ούτως ώστε να αφυπνίσει τον κόσμο και να υπενθυμίσει τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων

Η Κλόε Καρντάσιαν περιέγραψε λεπτομερώς την τρομάρα που πήρε όταν υποβλήθηκε σε βιοψία για καρκίνο του δέρματος. Η ριάλιτι σταρ αποκάλυψε ότι ο λόγος που φορούσε επιδέσμους στο πρόσωπό της ήταν επειδή πρόσφατα της αφαιρέθηκε ένας όγκος. Η 38χρονη μοιράστηκε τα νέα σε μια σειρά αναρτήσεων στα Stories της στο Instagram ανεβάζοντας παράλληλα και κοντινές φωτογραφίες του δέρματός της. «Έχω δει πολυάριθμες ιστορίες να κυκλοφορούν σχετικά με τον επίδεσμο στο πρόσωπό μου με κάποιους από εσάς να αναρωτιούνται γιατί τον φοράω έναν τις τελευταίες εβδομάδες», έγραψε αρχικά για να συνεχίσει: «Αφού παρατήρησα ένα μικρό εξόγκωμα στο πρόσωπό μου και υπέθεσα ότι ήταν κάτι τόσο μικρό όσο ένα σπυράκι, αποφάσισα να το κάνω βιοψία 7 μήνες αφού συνειδητοποίησα ότι δεν υποχωρούσε».

Η Καρντάσιαν πρόσθεσε ότι έκανε δύο βιοψίες με διαφορετικούς γιατρούς, οι οποίοι και οι δύο θεώρησαν ότι το εξόγκωμα ήταν «απίστευτα σπάνιο» για κάποια στην ηλικία της. «Λίγες μέρες αργότερα μου είπαν ότι πρέπει να κάνω άμεσα επέμβαση για να αφαιρέσουν έναν όγκο από το πρόσωπό μου», συνεχίζει στην ανάρτησή της. «Δεν κάλεσα κανέναν άλλον από τον Dr. Garth Fisher, έναν αγαπημένο φίλο της οικογένειάς μου και έναν από τους καλύτερους χειρουργούς στο Beverly Hills που ήξερα ότι θα φρόντιζε απίστευτα το πρόσωπό μου». «Είμαι ευγνώμων που ο γιατρός κατάφερε να αφαιρέσει τα πάντα και τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της επούλωσης. Οπότε, εδώ είμαστε… θα συνεχίσετε να βλέπετε τους επιδέσμους μου και όταν μου επιτραπεί, πιθανότατα θα δείτε μια ουλή (και ένα βαθούλωμα στο μάγουλό μου από την αφαίρεση του όγκου)».

Η σημασία του ελέγχου (check-up)

Η Κλόε Καρντάσιαν σημείωσε ότι ο μόνος λόγος που μοιράστηκε την περιπέτειά της δημοσίως είναι για να αφυπνίσει τον κόσμο και για να του υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε εξετάσεις. Έκανε ακόμα αναφορά και στην προηγούμενη περιπέτεια που είχε όταν οι γιατροί εντόπισαν και αφαίρεσαν μια καρκινική ελιά από την πλάτη της. «Στα 19 μου χρόνια, είχα μελάνωμα στην πλάτη μου και έκανα χειρουργική επέμβαση για να το αφαιρέσω. Πρέπει να ελέγχουμε συνεχώς», προέτρεψε η Κλόε Καρντάσιαν. «Είμαι κάποια που φοράει αντηλιακό κάθε μέρα, με θρησκευτική ευλάβεια, οπότε κανείς δεν εξαιρείται από αυτά τα πράγματα. Σας παρακαλούμε να το πάρετε σοβαρά υπόψη σας και να κάνετε τακτικά αυτοελέγχους καθώς και τις ετήσιες εξετάσεις σας».

«Είμαι ευγνώμων»

Στην ανάρτησή της, η Καρντάσιαν ευχαρίστησε τους γιατρούς της για τη βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. «Είμαι τόσο ευγνώμων που το προλάβαμε νωρίς», κατέληξε την ανάρτησή της. «Ήμουν τυχερή και το μόνο που έχω είναι μια ουλή για να πω μια ιστορία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ και θα είμαι για πάντα ευγνώμων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις