Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έπιασαν τη “θηλυκή” συμμορία που άδειαζε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο
ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν τη “θηλυκή” συμμορία που άδειαζε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο

Οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2021, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα

Επιασαν τη θηλυκή συμμορία, που παραβίαζε και άδειαζε διαμερίσματα, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και την ίδια στιγμή, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν και να σταματήσουν τη δράση της συμμορίας των αναρριχητών, οι οποίοι «χτυπάνε” διαμερίσματα πολυκατοικιών στα Βόρεια Προάστια!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην πρώτη υπόθεση, εξαρθρώθηκε, από τo Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ομάδα τεσσάρων Ρομά γυναικών που διέπρατταν διαρρήξεις -κλοπές από οικίες. Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες,  στο Νέο Κόσμο, κατηγορούμενες για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διάρρηξη από άτομα που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και απόπειρα ληστείας. Λίγο πριν, είχαν εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή από οικία και απόπειρα ληστείας.

Αστυνομικοί, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, τις εντόπισαν, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», ανακοίνωσε η Αστυνομία,  «οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2021, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη εισέρχονταν εντός των πολυκατοικιών και στη συνέχεια προέβαιναν στις διαρρήξεις των διαμερισμάτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο δακτυλίδια, αλυσίδα λαιμού,

τσαντάκι μέσης, το χρηματικό ποσό των 53,77 ευρώ, κινητό τηλέφωνο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 6 διαρρήξεις- κλοπές από οικίες.

Οι ανωτέρω έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι.. αίλουροι των Βορείων Προαστίων

Στη δεύτερη υπόθεση,  σύμφωνα με πληροφορίες, «αίλουροι» διαρρήκτες έχουν αναστατώσει τα Βόρεια Προάστια και την Αστυνομία, καθώς, σε λίγα μόλις λεπτά, κατάφεραν να αναρριχηθούν και να διαρρήξουν δύο οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες, το ένα διαμέρισμα βρίσκεται στο Χαλάνδρι και το δεύτερο στο Μαρούσι. Οι δράστες σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, είναι μέλη της ίδιας συμμορίας Η πρώτη διάρρηξη σημειώθηκε στο  στο Χαλάνδρι. Οι διαρρήκτες-«κασκαντέρ», βράδυ Σαββάτου, αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου. Με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σαλονιού και τρύπωσαν στο εσωτερικό.

Ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, όπου βρήκαν και αφαίρεσαν ένα ρολόι Rolex, αξίας 6.000 ευρώ και ένα tablet. Η 62χρονη ιδιοκτήτρια όταν επέστρεψε στο σπίτι της αντιλήφθηκε την κλοπή και ενημέρωσε την Αστυνομία. Και ενώ οι αστυνομικοί έφθασαν επί τόπου να ξεκινήσουν την έρευνα, σε λίγα μόλις λεπτά, δέχθηκαν τηλεφώνημα και από δεύτερο ένοικο διαμερίσματος που διαπίστωνε διάρρηξη με την επιστροφή του στο σπίτι. Αυτή τη φορά από ιδιοκτήτρια διώροφης κατοικίας στο Μαρούσι. Το δεύτερο σπίτι βρίσκονταν μόλις δύο στενά από διαμέρισμα που έγινε η πρώτη διάρρηξη, καθώς το θρίλερ εξελισσόταν στα σύνορα Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.

Μετρητά και κοσμήματα

Με τον ίδιο τρόπο οι δράστες, όπως προέκυψε, σκαρφάλωσαν το μπαλκόνι και από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, μπήκαν στο εσωτερικό. Έκαναν άνω – κάτω το σπίτι βρήκαν 2.200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ, τα άρπαξαν  και εξαφανίστηκαν. Στις 11 τη νύχτα όταν  η 53χρονη ιδιοκτήτρια, επέστρεψε, αντίκρισε  λεηλατημένο το σπίτι της και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις