Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλον Μασκ – Ουκρανία: Το… σχέδιο ειρήνης και οι αντιδράσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ – Ουκρανία: Το… σχέδιο ειρήνης και οι αντιδράσεις

Έλον Μασκ - Ουκρανία: Επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία και ουδετερότητα για την Ουκρανία είναι οι προτάσεις του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου

Μια ανάρτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε ο Έλον Μασκ, στην οποία παρουσίαζε ένα… ειρηνευτικό σχέδιο. Η Ουκρανία, μέσω του συμβούλου του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, απάντησε γρήγορα στην ανάρτηση του Έλον Μασκ, τονίζοντας ότι οι όροι που έγραψε ο Μασκ δεν θα γίνονταν αποδεκτοί από την Ουκρανία, ιδίως σε ό,τι αφορά την Κριμαία. Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ στην ανάρτησή του, στην οποία καλεί τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι, γράφει:

«Ουκρανία-Ρωσία ειρήνη:

Επανάληψη των δημοψηφισμάτων των προσαρτημένων περιοχών, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Η Ρωσία φεύγει, αν αυτό θέλει ο λαός.

Η Κριμαία επίσημα μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουστσόφ).

Εξασφαλισμένη η παροχή νερού στην Κριμαία.

Η Ουκρανία παραμένει ουδέτερη».

Συνεχίζοντας, ο Μασκ γράφει ότι «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα στο τέλος, το μόνο ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν ως τότε» και επίσης λέει ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πιθανό, αν και όχι πολύ πιθανό, αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ:

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας έγραψε, απαντώντας στην ανάρτηση του Μασκ, καλώντας, με τη σειρά του, τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν:

«Έλον Μασκ, υπάρχει ένα καλύτερο ειρηνευτικό σχέδιο:

Η Ουκρανία απελευθερώνει τα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης Κριμαίας.

Η Ρωσία υφίσταται αποστρατιωτικοποίηση και υποχρεωτική αποπυρηνικοποίηση, ώστε να μην μπορεί πλέον να απειλήσει άλλους.

Οι εγκληματίες πολέμου περνούν από διεθνές δικαστήριο.

Να ψηφίσουμε»;

Η απάντηση Ποντόλιακ:

Άγρια κόντρα στο Twitter μεταξύ Έλον Μασκ, Ποντόλιακ και Ζελένσκι

Μετά, ο Έλον Μασκ έκανε νέα ανάρτηση:

«Ας το δοκιμάσουμε έτσι, λοιπόν: η βούληση των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και την Κριμαία, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποτελούν κομμάτι της Ρωσίας ή της Ουκρανίας».

Ο δισεκατομμυριούχος δεν άργησε να λάβει τη νέα τοποθέτηση του Ποντόλιακ:

«Προσπαθείς να νομιμοποιήσεις ψευδοδημοψηφίσματα που έγιναν υπό την απειλή όπλων υπό συνθήκες διώξεων, μαζικών εκτελέσεων και βασανιστηρίων; Κακό μονοπάτι», έγραψε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Ο Μασκ αποκρίθηκε: «Όχι, προτείνω εκλογές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ (ή επιλέξτε την πιο αξιόπιστη οντότητα ή χώρα για εσάς)».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε με μία δική του ψηφοφορία στο Twitter. «Ποιος Έλον Μασκ σας αρέσει περισσότερο;», έγραψε, βάζοντας ως πιθανές επιλογές:

Αυτός που στηρίζει την Ουκρανία

Αυτός που στηρίζει τη Ρωσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις