Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά – Τσελίκ: “Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο”
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά – Τσελίκ: “Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο”

Ελληνοτουρκικά - Τσελίκ: Μία ακόμη προκλητική επίθεση εναντίον της Ελλάδας

Μία ακόμη προκλητική επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορεί την χώρα μας ότι “σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο”. “Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Θα μιλήσετε για συνείδηση, για νόμους; Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Είναι ξεκάθαρο ότι συγχωρείτε τη σφαγή”, είπε ο Τσελίκ. “Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι. Η πλευρά που έφυγε από το τραπέζι είναι η Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα προάγει την υποστήριξη των ΗΠΑ για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία. Αυτοί που δίνουν αυτή τη στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρουν και την απαραίτητη στάση. Λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη υποστήριξη με όπλα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη στην περιοχή. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για τις συνθήκες. Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες αλλά δείχνει κάθε είδους ανεύθυνη συμπεριφορά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”, τόνισε ο Τσελίκ.

“Αυξάνουμε την υποστήριξη στην ΤΔΒΚ”

Ο Τσελίκ χαρακτήρισε “ανεύθυνη” την άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κύπρο, έστω και για ένα χρόνο. Και είπε: “Το νόημα είναι: Και πάλι υιοθετείτε μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες. Τίποτα δεν θα συμβεί στην Τουρκία. Αυξάνει ακόμη περισσότερο τα όπλα και τη στρατιωτική της υποστήριξη προς τη Βόρεια Κύπρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις