Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανή πρόσφυγας – Βρετανός: Και μόνη και… με χειροπέδες η 22χρονη Σοφία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανή πρόσφυγας – Βρετανός: Και μόνη και… με χειροπέδες η 22χρονη Σοφία

Ουκρανή πρόσφυγας - Βρετανός: Η 22χρονη Σοφία Καρκαντίμ έγινε διάσημη μέσα από την ιστορία αγάπης με τον Βρετανό Τόνι Γκάρνετ

Η Ουκρανή πρόσφυγας που κλέφτηκε με τον Βρετανό εραστή της, πατέρα δύο παιδιών, σπάει τη σιωπή της και μιλάει για την τετράμηνη σχέση, τη σύλληψή της και όλα όσα έχασε. Η 22χρονη Σοφία Καρκαντίμ έγινε διάσημη μέσα από την ιστορία αγάπης με τον Βρετανό Τόνι Γκάρνετ, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος παράτησε την οικογένειά του για να ζήσει με τη Σοφία, την οποία φιλοξενούσαν στο σπίτι τους στο Μπράντφορντ μέσα από ένα πρόγραμμα στήριξης για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Το love story όμως, μετά από 4 μήνες και κάτι, έχει καταλήξει θρίλερ, με τη Σοφία να συλλαμβάνεται προσπαθώντας να σπάσει την πόρτα στο σπίτι που μέχρι πρότινος νοίκιαζε με τον Τόνι, ο οποίος τη χώρισε καθώς, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, η Σοφία ήταν βίαιη, επιθετική και αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού.

Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Mail, η Σοφία είπε: «Έχω χαθεί. Είμαι συντετριμμένη και έχω ακόμα αισθήματα για τον Τόνι. Δεν έχω κανέναν εδώ. Ούτε σπίτι, ούτε χρήματα. Δεν έχω φίλους. Μένω εδώ σε ένα αηδιαστικό μέρος στο οποίο με έβαλε η αστυνομία στο Μπράντφορντ». Είπε ότι είχε προειδοποιηθεί από την αστυνομία να μην επικοινωνήσει με τον Τόνι, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω μηνυμάτων είτε προσωπικά, και εάν παραβίαζε αυτούς τους όρους θα μπορούσε να συλληφθεί εκ νέου, μετά την απόπειρα παραβίασης της κατοικίας του και να κατηγορηθεί.

«Τόνι, σε αγαπώ! Σε παρακαλώ έλα μαζί μου!»

Η ξανθιά μάνατζερ πληροφορικής έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση δύο φορές από την αστυνομία ως ύποπτη για καταναγκαστική και χειριστική συμπεριφορά. Η τελευταία της κράτηση έγινε χθες το βράδυ έξω από το νοικιασμένο σπίτι του Τόνι στο Μπράντφορντ, όπου η Σοφία φέρεται να κλότσησε την εξώπορτα του σπιτιού του και άρχισε να ουρλιάζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Σοφία έφυγε από το σπίτι που μοιράζονταν προηγουμένως με τον Τόνι, αλλά επέστρεψε χθες το βράδυ όταν οι γείτονες την άκουσαν να φωνάζει στον Τόνι και κάλεσαν τις Αρχές, αφού η Σοφία κλότσησε επανειλημμένως την πόρτα. Οι αστυνομικοί έφτασαν με δύο οχήματα, αλλά εκείνη σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο κήπου και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα.

Η αστυνομία λέγεται ότι ερεύνησε κήπους και τοπικούς δρόμους προτού τη βρει να κρύβεται σε κοντινούς θάμνους στο Μπράντφορντ του Δυτικού Γιορκσάιρ. Αποκλειστικά πλάνα τη δείχνουν να συνοδεύεται από δύο αξιωματικούς, ενώ εκείνη φώναζε: «Τόνι, σε αγαπώ! Σε παρακαλώ έλα μαζί μου!». Αφού οδηγήθηκε για ανάκριση, η Σοφία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κατηγορίες.

«Φοβόμουν τι μπορεί να κάνει»

Ο Τόνι είπε πως παρακολουθούσε μέσα από το σπίτι μετά την άφιξη της Σοφίας χθες το βράδυ και την παρότρυνε να φύγει πριν κληθεί η αστυνομία. Ανέφερε: «Φοβόμουν ότι μπορεί να συμβεί αυτό, ότι θα εμφανιζόταν στο σπίτι όταν την είχε προειδοποιήσει η αστυνομία να μην το κάνει. Κλοτσούσε την εξώπορτα και φώναζε και ούρλιαζε και προσπάθησα να της μιλήσω. Έπρεπε να της πω γιατί τελείωσε η σχέση μας», είπε ο Βρετανός. «Σε αυτά τα λίγα λεπτά τής είπα ότι φοβόμουν τι μπορεί να κάνει, αφού την είχα δει να χτυπά ένα μαχαίρι στον τοίχο στην κουζίνα πολλές φορές ενώ ήταν μεθυσμένη. Ήταν τα 30ά μου γενέθλια το Σαββατοκύριακο και τα κατέστρεψε με το να γίνει πολύ επιθετική, αφού ήπιε πολύ, και μετά συνέβη το περιστατικό με το μαχαίρι στην κουζίνα», συμπλήρωσε.

«Αποφάσισα ότι δεν θέλω να έχω πια σχέση μαζί της».

Ο Τόνι αποκάλυψε ότι οι λόγοι για τους καβγάδες μεταξύ του ίδιου και της πρώην κοπέλας του περιλάμβαναν το γεγονός ότι είχε κάνει αγγειεκτομή και δεν μπορούσε να κάνει παιδιά μαζί της, ενώ η Σοφία ζήλευε την πρώην σύντροφό του Τόνι, τη μητέρα των δύο παιδιών του. Η ίδια είπε στην Daily Mail: «Ποτέ δεν έβλαψα τον Τόνι. Δεν του επιτέθηκα ποτέ. Στενοχωρήθηκα πολύ για κάτι που αφορούσε τη σύντροφό του, τη Λόρνα, και τα παιδιά τους.

«Επρόκειτο να παντρευτούμε, αλλά ήξερα ότι δεν θα μπορούσε να κάνει άλλα παιδιά (έχει κάνει αγγειεκτομή, την οποία είπε ότι επρόκειτο να ανατρέψει) και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά σε πέντε ή έξι χρόνια. «Αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Μάλλον θα επιστρέψω. Αλλά είμαι πολύ στενοχωρημένη. Ονειρευόμουν τη ζωή μου με τον Τόνι. Δεν καταλαβαίνω πώς έγινε αυτό. Δεν μου επέτρεψε να πάω στο δικό μας σπίτι και με συνέλαβαν δύο φορές επειδή ήθελα να του μιλήσω προσωπικά».

«Με χώρισε μέσω ενός μηνύματος και με έχει πετάξει στους δρόμους και δεν τον νοιάζει πού είμαι, αν είμαι ασφαλής. Δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειχνε πριν. Ο Τόνι λέει ότι θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους, αλλά δεν νοιάζεται για τη σύντροφό του και μόλις με έχει πετάξει έξω» είπε η Σοφία. «Δεν φαινόταν να νοιάζεται για εμάς, για το μέλλον μας, μιλούσε πάντα για τα παιδιά του. Αυτός διέλυσε τη σχέση μας» τόνισε.

Σε λίγο καιρό λήγει η βίζα της

Αποκάλυψε ότι είχε εγκαταλείψει την Ουκρανία, αφού βρέθηκε σε μια βίαιη σχέση, όπου της έσπασε το σαγόνι ο πρώην σύντροφός της, και ότι δεν ήταν σίγουρη πώς θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην εμπόλεμη Ουκρανία. Η αστυνομία φέρεται να είχε πει στη Σοφία να μείνει μακριά αφού ο Τόνι κάλεσε τους αστυνομικούς σε μια σύγκρουση νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου όταν της είπε ότι η τετράμηνη σχέση τους είχε τελειώσει. Η βίζα της που της επέτρεπε το καθεστώς πρόσφυγα έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες, λήγει σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις