Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζούλια Ρόμπερτς προωθώντας τη νέα ταινία της: Mίλησε για τον μισθό των γυναικών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζούλια Ρόμπερτς προωθώντας τη νέα ταινία της: Mίλησε για τον μισθό των γυναικών

Τζούλια Ρόμπερτς: συζήτησε για τη διαφορά των μισθών μεταξύ των γυναικών και των ανδρών στο Χόλυγουντ.

Στην αποκάλυψη για το πώς κατάφερε να αλλάξει τα στερεότυπα του Χόλυγουντ που ήθελαν τις γυναίκες ηθοποιούς να μην αμείβονται με υψηλά ποσά έναντι των ανδρών συναδέλφων τους, προχώρησε η Τζούλια Ρόμπερτς. Αποτελεί την πρώτη γυναίκα ηθοποιός που έσπασε το «γυάλινο ταβάνι» για τις πρωτοκλασάτες γυναίκες σταρ του κινηματογράφου, το κατάφερε όταν ζήτησε αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία «Erin Brockovich» του 2000.

Μέχρι τότε, καμία γυναίκα ηθοποιός δεν έπαιρνε την ίδια αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους της, όπως ο Τομ Κρουζ ή ο Τομ Χανκς, που κυριαρχούσαν στο box office της δεκαετίας του ’90 μαζί με την Ρόμπερτς. Η Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε το Σάββατο σε συζήτηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων History Talks που διοργάνωσαν η A+E Networks και το History Channel στην Ουάσιγκτον.

Τι απάντησε στο ερώτημα για τις αμοιβές

Η συντονίστρια της συζήτησης, Γκέιλ Κινγκ ρώτησε την Τζούλια Ρόμπερτς για τις διαπραγματευτικές τακτικές που χρησιμοποιεί για να κερδίζει ίσες αμοιβές. Η ηθοποιός απάντησε ότι η φύση της δεν είναι να διαμαρτύρεται, αλλά να λέει: «Ας σοβαρευτούμε. Ας είμαστε δίκαιοι». Η Ρόμπερτς αναγνώρισε ότι κέρδισε την αμοιβή της έχοντας καταγράψει επιτυχίες, όπως οι ταινίες «Pretty Woman», «Notting Hill» και «My Best Friend’s Wedding». «Όταν εργάζομαι, δουλεύω πολύ σκληρά» είπε η Ρόμπερτς. «Είμαι έτοιμη. Είμαι στην ώρα μου. Είμαι προετοιμασμένη. Είμαι χαρούμενη. Είμαι μέσα» τόνισε η ηθοποιός σημειώνοντας ότι θέλει να γνωρίζει ποια θα είναι η αμοιβή της.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν μιλούν ανοιχτά

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, στο πλαίσιο της προώθησης της νέας ταινίας, «Εισιτήριο για τον Παράδεισο», η Ρόμπερτς και η Κινγκ συζήτησαν επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν μιλούν ανοιχτά, κυρίως σε συμφωνίες για μισθολογικά ζητήματα. Η Τζούλια Ρόμπερτς υποστήριξε ότι ποτέ δεν ανησύχησε μήπως τιμωρηθεί επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό της. «Μιλώ ανοιχτά και λέω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Προσπαθώ να είμαι προσεκτική με τα λόγια μου» ανέφερε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις