Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

25

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα για τη Μειονότητα της Θράκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα για τη Μειονότητα της Θράκης

Ελληνοτουρκικά: «Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία»

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες» αναφέρει το ελληνικό υπ. Εξωτερικών αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία» αναφέρει στην απάντησή του το ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υπέρ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – Να διερευνηθούν όσα είπε
Η απίστευτη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Νωρίτερα στη νέα του πρόκληση το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές δηλώσεις» της Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ επανέφερε τη συζήτηση για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Με τη σημερινή ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνει την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού και το σημείο στο οποίο έχει φτάσει πλέον η εκστρατεία των fake news στη γείτονα. Η Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις