Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – Τουρκία: Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – Τουρκία: Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ - Τουρκία: Το τουρκικό ΥΠΕΞ αξιοποιεί την «πάσα» του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Στήριξη στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προσφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ. Ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, κάνοντας λόγο για ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη χώρα μας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη: «Στεκόμαστε πίσω από την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκαταλείπει τον αγώνα για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα, παρόλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσει το σοβαρό γεγονός και να εντοπίσει τους δράστες».

Εξακολουθεί να κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα

Χθες, νέα πρόκληση υπήρξε σε βάρος της χώρας μας από τον Φουάτ Οκτάι, που δήλωσε ευθαρσώς «Σταματήστε να οπλίζετε τα νησιά, αλλιώς θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα». Τη σκυτάλη λαμβάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ να αναφέρεται στα «σενάρια σύγκρουσης» που «παίζουν» στα μέσα ενημέρωσης της γείτονος. Συγκεκριμένα, η Φουλγιά Καλφά, παρουσιάστρια του CNN Turk ισχυρίστηκε ότι «διαπιστώνουμε πως οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν έχουν αμυντική, αλλά επιθετική διάταξη».

«Όταν κοιτάξουμε στο Αιγαίο, αν οι δυο χώρες η Ελλάδα και η Τουρκία μπουν σε σύγκρουση αυτό δεν θα προκαλούσε ζημιά και στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε.   «Η Τουρκία  βλέπει το τι προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα. Το πώς παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι και πώς δεν το κάνει με τη δική της βούληση» δήλωσε η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις