Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Κολοκασίδης: Πανελλήνια συστράτευση ενάντια στην τουρκική απειλή
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Κολοκασίδης: Πανελλήνια συστράτευση ενάντια στην τουρκική απειλή

Μόνο πλάι στην Ελλάδα και μόνο με μια πανεθνική αντίσταση στην τουρκική απειλή, η Κύπρος μπορεί να γίνει ένα κανονικό ενωμένο κράτος

“Οι εξελίξεις και οι επανειλημμένες απειλές από την Τουρκία του Ερντογάν και το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, εις βάρος ολόκληρου του Ελληνισμού, έπρεπε να καθιστούν σαφές πως η πανελλήνια συστράτευση είναι ζήτημα επιβίωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

Συγκεκριμένα επισημαίνει πως:

“Απέναντι στην τουρκική απειλή, είναι αδήριτη ανάγκη να πορευθούμε μαζί, Ελλάδα, Κύπρος και απόδημος Ελληνισμός, με ένα νέο πρόταγμα απελευθέρωσης. Ο χρόνος δεν μας επιτρέπει να ικετεύουμε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ούτε σε επίπεδο Κύπρου, ούτε σε επίπεδο Ελλάδας-Τουρκίας. Η ξεκάθαρη απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, θα βοηθήσει τα δύο ελληνικά κράτη να απεγκλωβιστούν από τα σημερινά αδιέξοδα και να γεννήσουν ένα όραμα απελευθέρωσης που θα προκαλέσει πραγματικό κόστος στην Τουρκία και στους δορυφόρους της.

Μόνο πλάι στην Ελλάδα και μόνο με μια πανεθνική αντίσταση στην τουρκική απειλή, η Κύπρος μπορεί να γίνει ένα κανονικό ενωμένο κράτος. Διεκδικούμε ένα κράτος στο οποίο είναι αδιαπραγμάτευτη η δημοκρατία, η ελευθερία και η δικαιοσύνη. Διεκδικούμε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα που ισχύουν σε κάθε σύγχρονο κράτος. Αυτή είναι μια ρεαλιστική πολιτική. Όσοι επιμένουν στη λύση της διζωνικής, μας οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα είναι η ώρα για πανελλήνια συστράτευση. Κύπρος, Ελλάδα και απόδημος Ελληνισμός μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ας αντισταθούμε!”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις