Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος: Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατρούγκαλος: Ομφάλιος λώρος ΕΥΠ – κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτηση του στο twitter, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για “εθνική ασφάλεια” και “ασύμμετρες-υβριδικές απειλές”. Δεν είπε λέξη για Predator και τους λόγους παρακολούθησης Κουκάκη και Ανδρουλάκη. Δεν είναι απλά ψεύτης, είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα και πριν την δήλωση Μητσοτάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (τομεάρχης Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας), σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ σημείωσε πως  «δεν νοείται νόμιμη παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού ή έστω στελέχους, βουλευτή ενός κόμματος. Ούτε καν νομότυπη δεν ήταν αυτή η παρακολούθηση γιατί μπορεί να υπάρχει η αποδοχή από την αρμόδια εισαγγελέα του αιτήματος της ΕΥΠ, δεν γνωστοποιήθηκε όμως ποτέ, όπως προβλέπει ρητά ο νόμος που διέπει την ΑΔΑΕ, στην ίδια την ΑΔΑΕ».

Αναρωτήθηκε αν «υπάρχει πιθανότητα να παρακολουθείται πολιτικός και να μην ενημερώνει η ΕΥΠ τον κ. Δημητριάδη;», σημειώνοντας ότι «η μοναδική περίπτωση να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι μια στεγανοποίηση, αυτονόμηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη». Όπως είπε  «εδώ όμως πρόκειται περί του ακριβώς αντιθέτου. Ο κ. Κοντολέων δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει διοικητής της ΕΥΠ και η κυβέρνηση άλλαξε αναδρομικά τον νόμο ενώ τον είχε ήδη διορίσει, για να νομιμοποιήσει τον «διορισμό» του. Από αυτό προκύπτει όχι αυτονόμηση του κ. Κοντολέων από τον κ. Μητσοτάκη αλλά σαφέστατος ομφάλιος λώρος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις