Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τιμή βενζίνης – Μπαγκλαντές: Ουρές στα πρατήρια καυσίμων
ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή βενζίνης – Μπαγκλαντές: Ουρές στα πρατήρια καυσίμων

Τιμή βενζίνης - Μπαγκλαντές: Γέμισαν τα πρατήρια σε όλη τη χώρα λίγες ώρες πριν από τη δραστική αύξηση των τιμών

Στο Μπαγκλαντές ουρές χιλιάδων οχημάτων σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα όλης της χώρας. Σε λίγες ώρες τίθενται σε ισχύ τεράστιες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων έως και 51,7%! Συγκεκριμένα, η τιμή του ντίζελ στο Μπαγκλαντές θα αυξηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (07.08.2022) κατά 42,5% και της βενζίνης κατά 51,7%, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της χώρας την Παρασκευή, 5 Αυγούστου.

Αντιμέτωπα με τα πλήθη, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων έκλεισαν και ξέσπασαν σποραδικές διαδηλώσεις. Στην πόλη Σιλέτ, στο βορειοανατολικό τμήμα του Μπαγκλαντές, ορισμένοι λιανοπωλητές προσπάθησαν να επιβάλουν την αύξηση των τιμών αμέσως μετά την ανακοίνωση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αστυνομικός επίτροπος, Νισαρούλ Αρίφ. «Κόσμος συγκεντρώθηκε και διαμαρτυρήθηκε μπροστά σε όλα τα βενζινάδικα της πόλης», είπε.

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Διαδηλώσεις αναφέρθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις στη χώρα. Ο υπουργός Ενέργειας, Νασρού Χαμίντ δήλωσε ότι η απόφαση οφείλεται στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. «Έπρεπε να γίνουν κάποιες προσαρμογές μπροστά στην παγκόσμια κατάσταση. Εάν η κατάσταση ομαλοποιηθεί, οι τιμές των καυσίμων θα αναθεωρηθούν αναλόγως», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις