Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πικέ: Γιατί ο κορονοϊός του στοίχισε 52 εκατομμύρια ευρώ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πικέ: Γιατί ο κορονοϊός του στοίχισε 52 εκατομμύρια ευρώ

Πικέ: Πώς οδηγήθηκε η ομάδα των μπλαουγκράνα να χρωστάει στον Ζεράρ Πικέ έναν... πακτωλό χρημάτων τα τελευταία χρόνια.

Τα γεγονότα δείχνουν πως φέτος ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ δεν διάγει και το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής του. Από τη μία η αποκάλυψη του σκανδάλου της εξωσυζυγικής σχέσης του, που οδήγησε τελικά και στο διαζύγιο με την κολομβιανή σταρ τραγουδίστρια, Σακίρα, από την άλλη το πρόσφατο γιουχάρισμα των φιλάθλων της «βασίλισσας» Ρεάλ, σε φιλικό αγώνα σε βάρος του για την απιστία που διέπραξε, δεν άφησαν τον ποδοσφαιριστή και με την καλύτερη διάθεση. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η είδηση ότι η Μπαρτσελόνα τού χρωστάει συνολικά 52 εκατομμύρια ευρώ . Το ποσό αυτό προκύπτει από τις  μειώσεις και αναβολές που εφαρμόστηκαν στην μισθοδοσία του κεντρικού αμυντικού την εποχή του κοροναϊού. Πάντως όλα δείχνουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας κατά την διάρκεια της σεζόν 2022/2023.

Ο Πικέ βοήθησε τον σύλλογο όταν αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν… δωρεάν. Ο έμπειρος αμυντικός, θέλει να πληρωθεί τουλάχιστον το 70% των αποδοχών, που δεν έχει εισπράξει. Βέβαια, μία νέα συμφωνία θα επέτρεπε στην Μπάρτσελόνα να… ανακουφισθεί εκ νέου, αλλά είναι πάνω από όλα το ποσό που προκαλεί, ειδικά σε σχέση με την κατάσταση του παίκτη.

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα

Η οικονομική κρίση που προκάλεσε την τελευταία τριετία η πανδημία του κορωναϊού, αλλά και γενικότερα η οικονομική δυσπραγία της Μπαρτσελόνα, οδήγησαν τον Ζεράρ Πικέ στην απόφαση να δεχθεί σημαντική μείωση των αποδοχών του. Η Μπαρτσελόνα και η «La Liga», έχουν διαφορετική… ανάγνωση των λογαριασμών του συλλόγου. Η διοίκηση του συλλόγου ισχυρίζεται ότι έχει 667 εκατ. ευρώ κεφαλαιακό κέρδος, ενώ η La Liga… βλέπει «μόνο» 517 εκατ. ευρώ. Στην Καταλονία, ισχυρίζονται πως πρόκειται για απλό θέμα ερμηνείας και ότι η διαφορά θα διευθετηθεί σύντομα. Μία από τις λύσεις, όπως αποκάλυψε το καταλανικό μέσο, ήταν και η μείωση αποδιοχών που επιβλήθηκε στον Ζεράρ Πικέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις