Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 – 1: Οι πρώτες δηλώσεις Κορμπεράν
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 – 1: Οι πρώτες δηλώσεις Κορμπεράν

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 - 1: «Θέλαμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα, το μόνο που καταφέραμε ήταν η ισοπαλία»

Ευχαριστημένος απ’ το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν τα… παράτησαν μετά το γκολ της Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά συνέχισαν να κυνηγούν την ισοφάριση ως το τέλος, εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν μετά το ισόπαλο 1-1 των περσινών πρωταθλητών Ελλάδας με τους Σλοβάκους. Ο Ισπανός τεχνικός που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιώσει το επίπεδό του, ενώ τόνισε πως αν «όλα πήγαιναν καλά, δεν θα ήμουν εδώ».

«Θέλαμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα, το μόνο που καταφέραμε ήταν η ισοπαλία. Το πιο σημαντικό ήταν η συμπεριφορά των παικτών, την οποία βελτιώσαμε. Κάποιες στιγμές δεν ήμασταν καλοί ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορείς εύκολα να δεις την καλή συμπεριφορά, Αφού δεχθήκαμε το γκολ, η ομάδα θα μπορούσε να παραδοθεί, εάν θυμόταν το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας. Είναι θετικό ότι η ομάδα δεν τα παράτησε και κυνήγησε το γκολ» τόνισε αρχικά ο Κορμπεράν και πρόσθεσε για τη ρεβάνς στην Μπρατισλάβα: «Πρέπει να βελτιώσουμε τα πράγματα, το επίπεδο της ομάδας. Να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι ξεκάθαρο πως αν όλα πήγαιναν καλά δεν θα ήμουν εδώ». Όσο για το τι είπε στους παίκτες του μετά το ματς; «Ότι η συμπεριφορά τους ήταν καλή, όμως σε κάποια σημεία δεν αμυνθήκαμε και δεν επιτεθήκαμε καλά, κι αυτό μας δυσκόλευσε στο να κυριαρχήσουμε».

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά στον αγώνα και άρχισε να πιέζει με στόχο το γρήγορο γκολ. Στο 7′ είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Μασούρα όμως να κάνει πολύ κακό τελείωμα, ενώ στο 11′ το σουτ του Τικίνιο δεν ανησύχησε τον Τσόβαν, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Στο 16′ έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1, όταν ο Μπαργκεσιάν έκανε μία προβολή από πλάγια θέση, μετά την παράλληλη σέντρα-σουτ του Γκριν, βλέποντας την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βάτσλικ.

Οι Σλοβάκοι είχαν νέα μεγάλη στιγμή στο 23′, με τον Μπαρτσεγιάν να βγαίνει σε θέση τε-α-τετ με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών, ο οποίος ενήργησε σωτήρια διώχνοντας την μπάλα με το σώμα του. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και δεν καταγράφηκε κάτι αξιοσημείωτο από την πλευρά των Πειραιωτών. Η ομάδα του Κορμπεράν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, δεν μπορούσε να απειλήσει τη Σλόβαν. Από τη μεριά του το συγκρότημα του Βάις στο 38′ δημιούργησε και πάλι αναστάτωση στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Κούτσκα όμως να σουτάρει ψηλά άουτ από κοντινή απόσταση, μετά τη σέντρα του Καχβετάτζε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, με τους Άβιλα και Μασούρα να δημιουργούν «ρήγματα» στο αριστερό άκρο της άμυνας των Σλοβάκων. Στο 53′ το δυνατό σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή ανάγκασε σε ωραία απόκρουση τον Χόρβαν, ο οποίος είπε «όχι» και εννέα λεπτά αργότερα στον Καμαρά. Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο γκολ, αυτό εν τέλει επιτεύχθηκε από τους Σλοβάκους στο 63′, μετά από ένα τραγικό λάθος του Παπασταθόπουλου. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Βατσλίκ, είδε τον Γκριν να του παίρνει την μπάλα και να κάνει το 0-1 με πλασέ. Aξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη φάση ο Παπασταθόπουλος ζήτησε επιθετικό φάουλ για το κράτημα του Γκριν, πριν ο τελευταίος σκοράρει, ωστόσο δεδομένου ότι δεν υπάρχει VAR τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει.

Ο Κορμπεράν άλλαξε αμέσως το σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1 με την είσοδο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στο γήπεδο, ενώ στο 78′ πέρασε στο ματς και τον Ροντρίγκες, αντί του Μασούρα, που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο, όπως είχε συμβεί νωρίτερα και με τον Μαντί Καμαρά. Και αφού το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε από τον νεοεισελθόντα Ροντρίγκες, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ένα πλασέ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω απ’ τα δοκάρια του Τσόβαν, εν τέλει αυτό επιτεύχθηκε από μία άλλη αλλαγή του Ισπανού, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Στο 86′, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά ο Μαροκινός γκολεαδόρ των Πειραιωτών με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, σηκώνοντας στο πόδι άπαντες στο «Καραϊσκάκη». Στο 88’ από νέο κόρνερ του Γάλλου, ο Παπασταθόπουλος σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ραμίρες έχασε σημαντική ευκαιρία για να ξαναδώσει προβάδισμα στους Σλοβάκους, με τον  Βάτσλικ να αποκρούει σωτήρια, έχοντας κλείσει σωστά το πεδίο στον αντίπαλό του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (69’ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (78’ Γκάρι Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (69’ Ελ Αραμπί).

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμράλ (85’ Μεντβέντεφ), Κακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (82’ Ραμίρες), Γκριν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις