Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Gov.gr Wallet ΑΦΜ: Ποιοι μπορούν να μπουν στην εφαρμογή
ΕΛΛΑΔΑ

Gov.gr Wallet ΑΦΜ: Ποιοι μπορούν να μπουν στην εφαρμογή

Gov.gr Wallet ΑΦΜ: Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια

Εντός της ημέρας τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα wallet.gov.gr  και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 9 και επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας ή/και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης. Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το http://wallet.gov.gr.

Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης. Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους.

Η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι προς χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας

Περαιτέρω, μέσα από την εφαρμογή αποκτούν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσω του docs.gov.gr. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση όλων των απαραίτητων στοιχείων πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η σχετική εφαρμογή, πάντως, η οποία ονομάζεται Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store από όπου μπορείτε ήδη να την «κατεβάσετε» αλλά και να δείτε πως θα είναι η μορφή των δύο ψηφιακών εγγράφων. Η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι προς χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη επαφές προκειμένου να είναι δυνατή η χρήση τους τουλάχιστον εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις