Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κεραυνοί Καλιφόρνια: Ένα απόκοσμο θέαμα
ΚΟΣΜΟΣ

Κεραυνοί Καλιφόρνια: Ένα απόκοσμο θέαμα

Κεραυνοί Καλιφόρνια: Κεραυνοί πέφτουν πάνω από μια μεγάλη δασική φωτιά

Ένα timelapse που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, απαθανατίζει κεραυνούς να πέφτουν πάνω από μια μεγάλη δασική φωτιά στην Καλιφόρνια. Η φωτιά που ονομάστηκε «ΜακΚίνεϊ» που συνεχίζει να καίει στον Εθνικό Δρυμό Κλαμάθ της Καλιφόρνια, έχει καταστρέψει από την Παρασκευή (28/7) σχεδόν 225.000 στρέμματα, παρά την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής. Ως αποτέλεσμα είχε και τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά από τις αρχές του έτους στην Καλιφόρνια, ενώ την προσπάθεια πυρόσβεσης έκαναν ακόμη πιο δύσκολη οι κεραυνοί που έπεφταν. Μάλιστα, το κλιπ που μοιράστηκε το ABC News δείχνει έναν από αυτούς τους κεραυνούς να χτυπά ακόμα και όταν η καυτή φωτιά τυλίγει την περιοχή.

Το Σάββατο (30/7), ανακοινώθηκε υποχρεωτική εντολή εκκένωσης για περιοχές της κομητείας Σίσκιγιου, ανέφερε το CNN. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας ζήτησε από τους κατοίκους της συγκεκριμένης ζώνης «να εγκαταλείψουν αμέσως» την περιοχή. Επί του παρόντος, πάντως, οι διαστάσεις της «ΜακΚίνεϊ» παραμένουν μικρότερες από τη φωτιά με το όνομα «Ντίξι», η οποία πέρσι είχε κάνει στάχτη περισσότερα από 4 εκατομμύρια στρέμματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις