Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννης Μιχαηλίδης απεργία πείνας: «Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω»
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Μιχαηλίδης απεργία πείνας: «Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω»

Γιάννης Μιχαηλίδης απεργία πείνας:«Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή»

Διακόπτει προσωρινά την απεργία πείνας και δίψας ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος, που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Ενώ ξεκίνησε μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης υπό όρους, την απεργία δίψας, ένα 24ωρο αργότερα προέβη σε δημόσια δήλωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του. «Διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας» αναφέρει στην αρχή της δήλωσής του ο Γιάννης Μιχαηλίδης. «Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω» συνεχίζει σε άλλο σημείο.

«Το προσωπικό μου αίτημα όμως παραμένει στον αέρα. Και η δέσμευσή μου ότι δεν θα σταματούσα, αυτή τη στιγμή φαντάζει προδομένη. Αυτό με βαραίνει φυσικά, και ας γνωρίζω ότι η πρόθεσή μου είναι -αν χρειαστεί- να συνεχίσω σε πιο γόνιμο χρόνο στο άμεσο μέλλον» συμπληρώνει δε.  Με αυτήν τη φράση καταλήγει το κείμενο: «Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μιχαηλίδη

«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή. Κάποιοι απ’ τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή. Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντική καταστροφή και τις πυρκαγιές των δασών και αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη. Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί

Μοναδική επιτυχία της απεργίας πείνας μέχρι στιγμής ότι ανέδειξε τις αντιφάσεις του. Όσον αφορά το ανάχωμα που επιχείρησα να βάλω, υπήρξαν οι τοποθετήσεις των νομικών, που μεταβάλλουν το κλίμα που έπαιζε, της λογικής «πέτα τους μέσα και πέτα τα κλειδιά». Το προσωπικό μου αίτημα όμως παραμένει στον αέρα. Και η δέσμευσή μου ότι δεν θα σταματούσα, αυτή τη στιγμή φαντάζει προδομένη. Αυτό με βαραίνει φυσικά, και ας γνωρίζω ότι η πρόθεσή μου είναι -αν χρειαστεί- να συνεχίσω σε πιο γόνιμο χρόνο στο άμεσο μέλλον.
 
Αλλά όπως είπα και πριν, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ειπωθούν όλα και ελπίζω να μην χρειαστεί να ειπωθούν.
Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους με στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο. Όσους πήραν θέση, όσους τοποθετήθηκαν, όσους υπερέβησαν τους κοινωνικούς τους ρόλους επειδή κυριάρχησε η ενσυναίσθηση. Αλλά κυρίως όσους πάλεψαν με νύχια και με δόντια να σπάσουν την επιβεβλημένη σιωπή, όσους ξυλοκοπήθηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, όσους ρίσκαραν και όσους πείνασαν στις φυλακές. Στους τελευταίους οφείλω τη ζωή μου. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις να αναστείλω.


 
Αυτά προς το παρόν. Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου».

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας με βούλευμά του απέρριψε το αίτημα Γιάννη Μιχαηλίδη για υφ’ όρον αποφυλάκιση. Οι δικαστές στο βούλευμά τους έκριναν ότι δεν πληρούνται τα ουσιαστικά κριτήρια αποφυλάκισής του, καθώς δεν παρέχεται ουδεμία εγγύηση ή ασφαλής πρόβλεψη ότι αν αφεθεί ελεύθερος δεν θα εμπλακεί σε νέες αξιόποινες πράξεις ή ότι θα τηρήσει τους ορούς που θα του επιβληθούν.

Παράλληλα, επισημαίνεται στο βούλευμα ότι η διαγωγή του είναι «προσχηματικά καλή και η απόλυτη αναγκαιότητα της συνέχισης της κράτησής του για την αποτροπή τέλεσης άλλων αδικημάτων παραμένει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις