Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Drone διάσωση: 14χρονος σώθηκε από βέβαιο πνιγμό
ΚΟΣΜΟΣ

Drone διάσωση: 14χρονος σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

Drone διάσωση: Αυτά τα drone ενεργοποιούνται σε 22 παραλίες της Ισπανίας.

Ένας 14χρονος Ισπανός κινδύνεψε να πνιγεί στα ανοιχτά της παραλίας Γκάντια όταν άλλαξε ο καιρός και η θαλασσοταραχή ήταν μεγάλη. Ο νεαρός σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στη βοήθεια ενός drone που του πέταξε ένα σωσίβιο.

Ο 14χρονος κολυμβητής προσπαθεί να επιπλεύσει την ώρα που τα τεράστια κύματα τον χτυπούν μανιασμένα. Είναι φανερό πως κάθε δευτερόλεπτο που περνάει χάνει δυνάμεις και κινδυνεύει να πνιγεί. Ο χειριστής στέλνει το drone από πάνω του και ελευθερώνει το σωσίβιο. Με την τρίτη προσπάθεια ο έφηβος αρπάζει το σωσίβιο λίγο πριν τον τραβήξει κάτω η θάλασσα. «Όταν φτάσαμε, αυτό που είδαμε ήταν ένα παιδί σε πολύ άσχημες συνθήκες, χωρίς σχεδόν καθόλου ενέργεια για να μπορεί να επιπλέει, έτσι έστειλα το σωσίβιο. Λόγω των μεγάλων κυμάτων ήταν δύσκολο να τον φτάσουμε, αλλά τελικά καταφέραμε να του δώσουμε το σωσίβιο και μπόρεσε να επιπλεύσει όσο ο ναυαγοσώστης έφτανε με το τζετ σκι», είπε ο χειριστής του drone.

Ο νεαρός σώθηκε την τελευταία στιγμή και χρωστάει τη ζωή του στην τεχνολογία. Ο Άνχελ Πεντρέρο κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του drone σε παραλία και οι λουόμενοι νιώθουν πιο σίγουροι όταν ακούν τον ήχο της πτητικής συσκευής. Το σωσίβιο προσαρμόζεται στο σκαρί του τετρακόπτερου και αντικαθίσταται πανεύκολα.

«Αυτό που κάνουμε με το drone είναι να φτάσουμε κάποια πολύτιμα δευτερόλεπτα πριν τους ναυαγοσώστες, βοηθώντας το άτομο που πνίγεται να επιπλεύσει όσο έρχεται η βοήθεια. Αυτά είναι ζωτικά δευτερόλεπτα σε ορισμένες περιπτώσεις». Το drone αποδεικνύεται πολύτιμος και αξιόπιστος συνεργάτης των σωστικών συνεργείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις