Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τελευταία ομιλία Τζόνσον: Αποθέωση από τους Τόρις
ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταία ομιλία Τζόνσον: Αποθέωση από τους Τόρις

Τελευταία ομιλία Τζόνσον: Αλλάξαμε τη δημοκρατία μας και αποκαταστήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ολοκλήρωσε την τελευταία του ομιλία του στο κοινοβούλιο δεχόμενος χειροκροτήματα από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας φρόντισε να… δώσει συμβουλές στον διάδοχό του, λέγοντας: «Θέλω να χρησιμοποιήσω τα τελευταία δευτερόλεπτα, κύριε πρόεδρε, για να δώσω μερικές συμβουλές στον διάδοχό μου, όποιος κι αν είναι αυτός ή αυτή». Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Τζόνσον, βασική προτεραιότητα του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Βρετανίας θα πρέπει να είναι να «μείνετε κοντά στους Αμερικανούς, υποστηρίξτε τους Ουκρανούς, υποστηρίξτε την ελευθερία και τη δημοκρατία παντού». Ακόμη, ο Τζόνσον προτείνει τη μείωση φόρων και τις ρυθμίσεις, όπου αυτό είναι δυνατό, ώστε να γίνει η Βρετανία το καλύτερο μέρος για να ζει και να επενδύει κανείς.

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε: «Λατρεύω το υπουργείο Οικονομικών, αλλά να θυμάστε ότι αν ακούγαμε πάντα το υπουργείο Οικονομικών δεν θα είχαμε κατασκευάσει το M25 ή τη σήραγγα της Μάγχης». Συμβούλεψε, ακόμη, τους συναδέλφους του να εστιάζουν στον δρόμο που έχουν μπροστά τους, να μην παραλείπουν, όμως, να ελέγχουν πάντοτε τον… καθρέφτη. «Και να θυμάστε… Δεν είναι το Twitter που μετράει, αλλά οι άνθρωποι που μας έστειλαν εδώ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον, αναφερόμενος στο -αγαπημένο του, κατά τα άλλα- μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε, ακόμη, πως τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου, χωρίς βέβαια να παραλείψει να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο ίδιος συνέβαλε ώστε οι Τόρις να πάρουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία εδώ και 40 χρόνια και να προκαλέσουν μια τεράστια αναδιάταξη στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τζόνσον: Αλλάξαμε τη δημοκρατία μας και αποκαταστήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία

«Κύριε πρόεδρε, αλλάξαμε τη δημοκρατία μας και αποκαταστήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία, όπως είπε ο σωστός, αξιότιμος φίλος μου. Βοηθήσαμε και βοήθησα ώστε αυτή η χώρα να περάσει από μια πανδημία και βοηθήσαμε να σωθεί μια άλλη χώρα από τη βαρβαρότητα. Και, ειλικρινά, αυτό είναι αρκετό για να συνεχίσω. Η αποστολή ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, προς το παρόν» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, και κατέληξε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω, κύριε πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω όλο το υπέροχο προσωπικό της Βουλής των Κοινοτήτων, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τους συναδέλφους μου, θέλω να ευχαριστήσω τον σωστό, αξιότιμο φίλο μου στην αντιπολίτευση, κύριε πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ.

“Και hasta la vista, baby» (αντίο, μωρό μου), είπε τέλος ο Μπόρις Τζόνσον, δεχόμενος πολλά χειροκροτήματα και επευφημίες από μέλη των Τόρις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις