Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Πεντέλη τώρα: Μάχη με τις φλόγες, δύσκολη νύχτα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη τώρα: Μάχη με τις φλόγες, δύσκολη νύχτα

Φωτιά Πεντέλη τώρα: Ανάμεσα στα σπίτια η φωτιά

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/7), λίγο μετά τις 17:00, βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης έχει πάρει διαστάσεις και πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο και νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από Ντράφι προς Παλλήνη. Λίγη ώρα αργότερα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Πεντέλης και υπήρξαν οι πρώτες καταστροφές.

Την ίδια ώρα, από την Τροχαία υπήρξαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Μετά το Ντράφι, το 112 έστειλε μήνυμα για να εκκενωθεί τόσο η Ανθούσα, όσο και η Διώνη και το Δασαμάρι. Σε επιφυλακή για να εκκενώσουν το νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης εάν αυτό κριθεί απαραίτητο βρίσκονται οι υπεύθυνοι του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ήδη υπάρχει όχημα στον χώρο του Παίδων το οποίο είναι σε αναμονή αμέσως μόλις δοθεί η σχετική εντολή εκκένωσης να παραλάβει τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Μάλιστα, έχουν ήδη διακομιστεί τρία ορθοπεδικά περιστατικά με ασθενοφόρα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις