Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεξανδρούπολη λιμάνι: Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή δρόμου που θα ενώνει την προβλήτα με την Εγνατία
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη λιμάνι: Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή δρόμου που θα ενώνει την προβλήτα με την Εγνατία

Αλεξανδρούπολη λιμάνι: «Σημείο καμπής στην ιστορία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας»

Υπεγράφη σήμερα (16.5.2024) στην Αλεξανδρούπολη η σύμβαση για το έργο της οδικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένα της πόλης με τη νέα Περιφερειακή Οδό, μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. Ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα αποτελέσει σημείο καμπής στην ιστορία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας, χαρακτήρισε το εν λόγω έργο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης. «Η σύμβαση αυτού του έργου, που ουσιαστικά θα ενώσει τον νέο εμπορικό προβλήτα του λιμένα με τη νέα Περιφερειακή Οδό, είναι μια ψηφίδα του συνολικού σχεδιασμού για την περιοχή, αλλά αυτή η ψηφίδα ίσως είναι και το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσουμε ακριβώς να βλέπουμε την Αλεξανδρούπολη και την περιοχή να απογειώνεται… », δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με την εν λόγω διασύνδεση και τη δρομολογούμενη αναβάθμιση του λιμένα θα ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας για την παραμονή των νέων ανθρώπων στην περιοχή. «Η κατασκευή του νέου αυτού οδικού κλάδου δεν αποτελεί μόνο ένα τεχνικό επίτευγμα, είναι στην ουσία στρατηγική επένδυση, γιατί ένας κρίσιμος ενεργειακός και εμπορικός κόμβος αποκτά πλέον δεσπόζουσα θέση, διαφορετικό ρόλο στην περιοχή. Με την ολοκλήρωσή του ο λιμένας θα μπορεί να χειρίζεται σημαντικά μεγαλύτερους όγκους εμπορευματικής κίνησης με αποδοτικότητα και ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Σημαντική πύλη προς Ευρώπη και Ασία

Ο υπουργός πρόσθεσε πως τα θέματα της ασφάλειας αποτελούν μεγάλο μέλημα του υπουργείου ενώ σημείωσε πως με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα δημιουργηθεί μία πολύ σημαντική πύλη προς τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Συμπλήρωσε επίσης πως θα ενισχυθούν τα μεταφορικά δίκτυα της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί και η «διαφάνεια και η διαλειτουργικότητα της Εγνατίας Οδού με τις άλλες κύριες αρτηρίες της χώρας».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και επιγραμματική παρουσίαση των βασικών αξόνων του Σχεδίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του λιμένα, ήταν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Σταμπουλίδης και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, Γιάννης Ζαμπουκης και Θανάσης Βίτσας. Εκ μέρους της αναδόχου εταιρίας κατασκευής του έργου τη σύμβαση υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΚΑΛ, Παναγιώτης Ψαλτάκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις