Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άσφαλτος που μυρίζει φράουλα: Μία… φρουτώδης πρωτοβουλία!
PLUS

Άσφαλτος που μυρίζει φράουλα: Μία… φρουτώδης πρωτοβουλία!

Άσφαλτος που μυρίζει φράουλα: Δείτε που στρώθηκε για πρώτη φορά

Το συνεργείο οδοποιίας χρησιμοποίησε έναν εναλλακτικό τρόπο για να αλλάξει την μυρωδιά της καυτής πίσσας. Αυτές τις ημέρες στρώθηκε ένα κομμάτι δρόμου στο Vsevolozhsk της Αγίας Πετρούπολης με ελαφρώς διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που γνωρίζουμε. Κύριο χαρακτηριστικό του μίγματος είναι η μυρωδιά φράουλας. Ένα ασυνήθιστο πείραμα διεξήχθη κατά την επισκευή ενός τμήματος 19 χιλιομέτρων του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου που συνδέει τμήμα της περιοχής Vsevolozhsk με τον αυτοκινητόδρομο Murmansk. Εμπνευστής ήταν ο συμβαλλόμενος οργανισμός DSK ABZ-Dorstroy και οι εκπρόσωποί του αναφέρουν ότι αποφάσισαν να δοκιμάσουν την συγκεκριμένη τεχνική, καθώς σε πολλούς κατοίκους της γύρω περιοχής δεν αρέσει η μυρωδιά της ζεστής πίσσας κατά την διάρκεια των εργασιών.

Ρεκόρ Γκίνες για τη φράουλα μήκους 18 και περιμέτρου 34 εκατοστών

Τα αέρια που εκπέμπονται από τη καυτή άσφαλτο δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, μιας και διασπώνται στο ανοιχτό περιβάλλον, αλλά έχουν μια ισχυρή μυρωδιά λαδιού. Για αυτό τον λόγο, οι μηχανικοί του τμήματος οδοποιίας αποφάσισαν να καταπολεμήσουν αυτή την ισχυρή μυρωδιά με τη βοήθεια ενός συμπληρώματος με άρωμα φράουλα. Μόλις όμως κρυώσει ο δρόμος και το μίγμα, η μυρωδιά εξαφανίζεται. Συνολικά, στο εργοτάξιο παρήχθησαν 300 τόνοι ασφαλτικού μίγματος, που ήταν αρκετό για ένα τμήμα δρόμου 700 μέτρων.

Σημειώνεται ότι ο αρωματικός παράγοντας (ο ίδιος που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων) δεν επηρεάζει την ποιότητα και τις ιδιότητες του της ασφάλτου. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν το πείραμα θα συνεχιστεί και αν σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν και άλλες μυρωδιές εκτός από τη φράουλα.

www.carandmotor.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις