Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μακελειό στα Πατήσια: Τα σπαρακτικά λόγια του αστυνομικού που τραυματίστηκε – Δάκρυα χαράς στο 401
ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στα Πατήσια: Τα σπαρακτικά λόγια του αστυνομικού που τραυματίστηκε – Δάκρυα χαράς στο 401

Μακελειό στα Πατήσια: Το Alphafreepress, παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της  επιστολής - αφήγησης προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Συγκίνηση, φιλιά, χειροκροτήματα και ευχές για γρήγορη ανάρρωση, στην έξοδο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στη Λεωφόρο Κατεχάκη, από αστυνομικούς των περιπολικών της Αμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ, προς τους δύο συναδέλφους τους, οι οποίοι, το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου, δέχθηκαν καταιγισμό πυροβολισμών στους Αγίους Αναργύρους από τον 48χρονο Αλβανό υπήκοο και αιμόφυρτοι ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του δράστη.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι από τη νύχτα των πυροβολισμών και των τραυμάτων τους είχαν μεταφερθεί και νοσηλεύονταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, είχαν τραυματιστεί, ο ένας στον ώμο και ο άλλος στο πόδι. Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε στον ώμο σώθηκε κυριολεκτικά από το αλεξίσφαιρο που φορούσε καθώς μία από τις σφαίρες που έριχνε ο 48χρονος σε αμόκ, εξοστρακίστηκε πάνω  σαυτό και με μικρότερη δύναμη έπληξε το σώμα του. Βγήκαν από το νοσοκομείο, ο ένας πάνω σε νοσοκομειακό καροτσάκι και για να σηκωθεί χρειάστηκε τις πατερίτσες τους ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε πάνω σε φορείο κατευθείαν σε ασθενοφόρο για την επιστροφή στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί, που περίμεναν να υποδεχθούν τους συναδέλφους τους, τους χειροκρότησαν, τους φιλούσαν,  βιντεοσκόπησαν τις στιγμές της συγκίνησης και τις ανέβασαν στο Face Book της ΕΛ.ΑΣ, όπου έγραψαν: «Το σθένος και η ψυχική  τους δύναμη, αποτελούν έμπνευση για όλους τους αστυνομικούς. Τους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση».

Η συγκλονιστική αφήγηση

Την ίδια στιγμή, το Alphafreepress, παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της  επιστολής- αφήγησης προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ,  των δραματικών στιγμών του τραυματισμού των αστυνομικών, από τον πρώτο άνθρωπο, που, μέσα στο πανδαιμόνιο από τη σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, έτρεξε σε δευτερόλεπτα στο περιπολικό.

Αποκαλύπτει μια συγκλονιστική παράμετρο την ώρα που ξεκίνησε να βοηθά τον πεσμένο, αιμόφυρτο αστυνομικό, μέσα στο περιπολικό:
“Θέλω να ξαναδώ το παιδί μου”

«Μου έλεγε ότι θέλει να ξαναδεί την οικογένειά του και το παιδί του!»

Διαβάστε τι αναφέρει ο άνθρωπος, που βίωσε τις τρομακτικές στιγμές στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, όταν περπατούσε αμέριμνος και ξαφνικά άλλαξαν όλα:

«Δυστυχώς η ευτυχώς, ήμουν παρών στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στους Αγίους Αναργύρους. Με στοιχειώνουν ακόμη οι σκηνές που βίωσα και μάλλον θα με στοιχειώνουν για αρκετό καιρό ακόμα, αλλά με έκαναν να αναθεωρήσω πολλά στη ζωή μου! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θυσιάζουν τη ζωή τους για να μας  προστατέψουν ενώ πίσω τους περιμένει η οικογένειά τους. Βίωσα 10-15 δραματικά λεπτά, προσπαθώντας να δώσω κουράγιο και δύναμη στον χτυπημένο αστυνομικό, που βρισκόταν εντός του περιπολικού ώστε να κρατηθεί στη ζωή γιατί μου έλεγε ότι θέλει να ξαναδεί την οικογένειά και το παιδί του!

“Με ευχαρίστησε”

Ο αστυνομικός, ζήτησε από τους συναδέλφους του (σ.σ. όταν έφθασαν οι ενισχύσεις), να κρατήσουν τα στοιχεία μου για να με ευχαριστήσει, πράγμα που έκανε, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, όταν το πληροφορήθηκαν. Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και να γυρίσουν σύντομα στο σπίτι τους». Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα του Σαββάτου 2 Ιουνίου το αιματηρό θρίλερ που μετέβαλε σε Αγρια Δύση δυο συνοικίες της Αθήνας, ξεκίνησε από τα Κάτω Πατήσια.

Η μοιραία συνάντηση

Στην οδό Κουρτίδου συναντήθηκαν δύο Αλβανοί υπήκοοι, 48 και 46 χρόνων, οι οποίοι συνοδεύονταν, ο μεν πρώτος μέσα σε αυτοκίνητο από 43χρονη γυναίκα και ο δεύτερος σε μοτοσικλέτα, με άλλα άτομα να τον ακολουθούν με αυτοκίνητα. Μεταξύ των δύο, είχε δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, γιατί, ενώ είχαν συλληφθεί στα τέλη Μάϊου από κοινού για υπόθεση ναρκωτικών και ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, θεωρούσε ο 46χρονος κακοποιός με το βαρύ  ποινικό μητρώο, ότι υπεύθυνος για τη σύλληψη ήταν ο 48χρονος.

Στη συνάντηση, ο 48χρονος γνωρίζοντας τις απειλές του ομοεθνή του, τράβηξε, σε αλλόκοτη κατάσταση, πιστόλι, τον πυροβόλησε πάνω στη μοτοσικλέτα και τον έριξε νεκρό. Αμέσως ένας 23χρονος, που ακολουθούσε τον 46χρονο βγήκε από το ΙΧΕ και πήγε προς το αυτοκίνητο του 48χρονου να δει γιατί πυροβόλησε. Δέχθηκε και ο ίδιος όμως σφαίρες κι έπεσε κι αυτός νεκρός! Ο δράστης, που ήταν ίσως υπό την επήρεια ουσιών, με αυτοκίνητο που άρπαξε με την απειλή πιστολιού από διερχόμενο, βρέθηκε στους Αγίους Αναργύρους.

Στο μπαρ

Μπήκε σε κακή κατάσταση σε ένα μπαρ ζήτησε 20 ευρώ για να πληρώσει ταξί και βγήκε από το κατάστημα. Την ίδια στιγμή ανέβαινε το περιπολικό με τους δύο αστυνομικούς. Κατά μία εκδοχή πήγε ο ίδιος κοντά γιατί νόμισε ότι ήταν…ταξί! Κατά άλλη πήγαν οι αστυνομικοί γιατί τον θεώρησαν ύποπτο από την κίτρινη φανέλα, για την οποία είχαν ενημερώσει από τον ασύρματο οι αξιωματικοί ότι φορούσε ο δράστης που αναζητούσαν για τους φόνους. Ξαφνικά, ο 48χρονος άρχισε να πυροβολεί κατά του περιπολικού τραυματίζοντας του δύο αστυνομικούς οι οποίοι ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα κάπου εκεί να τελειώσει το αιματηρό θρίλερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις