Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ευρωκοινοβούλιο Live: Η ομιλία του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ευρωκοινοβούλιο Live: Η ομιλία του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης Ευρωκοινοβούλιο Live: Στόχος του πρωθυπουργού να στείλει για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει «αλλάξει πίστα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει αυτή την ώρα ομιλία στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Στόχος του πρωθυπουργού είναι με την ομιλία του να στείλει για άλλη μια φορά, ενώπιον ενός διεθνούς ακροατήριου το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει «αλλάξει πίστα» και δεν έχει καμία σχέση με την χώρα της περιόδου του Μνημονίου ή του 2015.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ακόμα να υπογραμμίσει ότι, εξ αυτού του αναβαθμισμένου status της, η χώρα μας συμμετέχει στις ευρωπαϊκές αποφάσεις ως ισότιμος εταίρος και συνδιαμορφωτής των μεγάλων ευρωπαϊκών συζητήσεων. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για την οποία, όπως θα επισημάνει, η Ελλάδα πήρε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας ότι αυτός ο πόλεμος αυτός είναι μια τομή στην ιστορία της Ευρώπης. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις γεωπολιτικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς και στα όσα επιχειρεί η Τουρκία να πετύχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως, όμως, λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η ομιλία θα έχει εξωστρεφή χαρακτήρα και δεν θα εστιαστεί στα Ελληνοτουρκικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις