Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χιλή – υπάλληλος πληρώθηκε παραπάνω: Ψάχνουν… παντού τον βοηθό γραφείου
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή – υπάλληλος πληρώθηκε παραπάνω: Ψάχνουν… παντού τον βοηθό γραφείου

Παραιτήθηκε από τη θέση του και εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος.

Ένας Χιλιανός, στον οποίο καταβλήθηκε κατά λάθος 286 φορές ο μισθός του τον περασμένο μήνα, παραιτήθηκε από την εταιρεία και εξαφανίστηκε αφού υποσχέθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που του καταβλήθηκαν καθ′ υπέρβαση. Κάποιος στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλλαντικών της Χιλής, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), πρέπει να ιδρώνει πολύ αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία πλήρωσε κατά λάθος σε υπάλληλο 165.398.851 χιλιανά πέσος (180.000 δολάρια) τον περασμένο μήνα, αντί για τα 500.000 πέσος (542 δολάρια) που δικαιούνταν, και τώρα αυτό το άτομο προφανώς δεν θέλει να επιστρέψει τα χρήματα. Παραιτήθηκε από τη θέση του και εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος, αφήνοντας στην εταιρεία καμία άλλη επιλογή από το να προσφύγει σε δικηγόρο και να προσπαθήσει να ανακτήσει τις απώλειές της.

Σύμφωνα με τη χιλιανή εφημερίδα Diario Financiero, στις 30 Μαΐου, ένας βοηθός γραφείου στην Cial πλησίασε έναν αναπληρωτή διευθυντή για να αναφέρει ένα λάθος στη μηνιαία πληρωμή του. Αφού έλεγξε τον λογαριασμό του, το άτομο παρατήρησε ότι είχε πληρωθεί εκατομμύρια πέσος παραπάνω και θέλησε να διευκρινίσει το θέμα. Έπειτα από έλεγχο, η διοίκηση της Cial επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω άτομο είχε πράγματι πληρωθεί κατά λάθος περίπου 286 φορές το μηνιαίο μισθό του και τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που καταβλήθηκαν καθ′ υπέρβαση.

Συμφώνησε να τα επιστρέψει… αλλά το ξανασκέφτηκε!

Ο εργαζόμενος φέρεται να συμφώνησε να πάει στην τράπεζά του νωρίς την επόμενη μέρα και να επιστρέψει τα χρήματα στον εργοδότη του, μόνο που τελικά συνέβη κάτι πολύ διαφορετικό. Αφού το οικονομικό τμήμα της Cial παρατήρησε ότι η τράπεζα δεν είχε ενημερώσει για την επιστροφή της πληρωμής, προσπάθησε να επικοινωνήσοει ξανά με τον εργαζόμενο, μόνο που τα μηνύματα έμειναν αναπάντητα. Λίγο αργότερα, ο εργαζόμενος επικοινώνησε, ισχυριζόμενος ότι είχε αποκοιμηθεί και θα επισκεπτόταν σύντομα την τράπεζα. Μόνο που ποτέ δεν το έγινε, και στις 2 Ιουνίου, απλώς υπέβαλε την παραίτησή του μέσω δικηγορικού γραφείου. Ο εργαζόμενος φέρεται πλέον να έχει εξαφανιστεί, αφήνοντας στην εταιρεία καμία άλλη επιλογή από το να κινηθεί νομικά για αυτό που θεωρεί έγκλημα υπεξαίρεσης και να ελπίζει ότι θα μπορέσει να ανακτήσει τουλάχιστον μέρος των 180.000 δολαρίων που καταβλήθηκαν κατά λάθος.

assorted-color concrete buildings under white skies
Πηγή: Diario Financiero

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις