Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία πόλεμος: Αιχμάλωτοι των Ρώσων οι δύο Αμερικανοί
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία πόλεμος: Αιχμάλωτοι των Ρώσων οι δύο Αμερικανοί

Ουκρανία πόλεμος: Η εφημερίδα Izvestia παρουσίασε ένα βίντεο με μια «σύντομη συνέντευξη»

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο δύο Αμερικανών πολιτών οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία. Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση ότι οι δύο Αμερικανοί έχουν αιχμαλωτιστεί. Η εφημερίδα Izvestia παρουσίασε ένα βίντεο με μια «σύντομη συνέντευξη», όπως λέει, του Άντι Χουίν, 27 ετών, από το Χάρτσελι της Αλαμπάμας. Το κανάλι RT έδειξε μια φωτογραφία όπου, όπως λέει, εικονίζεται ο Αλεξάντερ Ντρούκι, 39 ετών, από την Τασκαλούζα της ίδιας Πολιτείας. Συγγενείς των δύο ανδρών ανέφεραν την Τετάρτη ότι αγνοούνται στην Ουκρανία εδώ και μία εβδομάδα και εξέφρασαν φόβους ότι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Σε ένα άλλο βίντεο, διάρκειας έξι δευτερολέπτων, στην εφαρμογή Telegram, ένας γενειοφόρος άνδρας με αμερικανική προφορά μιλάει στην κάμερα και λέει: «Ονομάζομαι Αλεξάντερ Ντρούκι. Είμαι κατά του πολέμου» και επαναλαμβάνει «Είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά. Την ίδια φράση, δηλαδή «Είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά ακούγεται να λέει σε ένα βίντεο διάρκειας δύο δευτερολέπτων ο άνδρας που σύμφωνα με την Izvestia ονομάζεται Άντι Χουίν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις αναφορές, ενώ ο ο αμερικανικός στρατός επεσήμανε ότι οι δύο άνδρες έχουν υπηρετήσει στις τάξεις του στο παρελθόν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πού βρίσκονται τώρα. Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι «εργάζεται πολύ σκληρά για να μάθει περισσότερα» για τους δύο άνδρες.

Αγνοείται και τρίτος Αμερικανός στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έγινε γνωστό πως αγνοείται και ένας τρίτος Αμερικανός πολίτης, πέραν των δύο για τους οποίους έκαναν λόγο οι πρώτες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ σήμερα το πρωί ανέφεραν ότι ακόμη δεν είχαν επικοινωνήσει με τη Ρωσία για την τύχη των δύο Αμερικανών που θεωρείται ότι κρατούνται αιχμάλωτοι αφού πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Δεν έχουμε αναφέρει ακόμη το θέμα στη Ρωσική Ομοσπονδία (…) Δεν έχουμε δει τίποτα από τους Ρώσους που να υποδεικνύει ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται στα χέρια τους», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες σχετικά με τους δύο άνδρες ανεπιβεβαίωτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις