Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εύζωνες Νέα Υόρκη: Στα γαλανόλευκα το Μανχάταν
ΚΟΣΜΟΣ

Εύζωνες Νέα Υόρκη: Στα γαλανόλευκα το Μανχάταν

Εύζωνες Νέα Υόρκη: Την Κυριακή γιορτάστηκε στο Μανχάταν η Ανεξαρτηρία της Ελλάδας από Έλληνες της ομογένειας.

Στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης χτύπησε ξανά η καρδιά του απανταχού ελληνισμού μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η ομογένεια βγήκε ξανά στους δρόμους του Μανχάταν, με περισσότερους από 80 Συλλόγους, Σωματεία και Κοινότητες να παρελαύνουν στην γαλανόλευκα ντυμένη Νέα Υόρκη. Στις ΗΠΑ ταξίδεψαν και Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς οι οποίοι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό, όπου και πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Σχετικές εικόνες δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter ο Ελληνοαμερικανός, Πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Άντριου Γκουνάρντες. «Όμορφη μέρα για να παρελάσετε στην παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας! Ως Ελληνοαμερικανός 4ης γενιάς, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που γιορτάζω τα 201 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, Ζήτω!», έγραψε.

Δείτε βίντεο του «Εθνικού Κήρυξ» από την μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις