Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 6χρονος Κηφισιά – αρπαγή: Δραματική έκκληση της μητέρας, “βοηθήστε με”
ΕΛΛΑΔΑ

6χρονος Κηφισιά – αρπαγή: Δραματική έκκληση της μητέρας, “βοηθήστε με”

6χρονος Κηφισιά - αρπαγή: Ποια είναι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής του 6χρονου με άλλες τέτοιες υποθέσεις

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 6χρονο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης από άγνωστο κουκουλοφόρο, μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα κιαι τη γιαγιά του στην Κηφισιά και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Στο μικροσκόπιο των Αρχών για την αρπαγή του παιδιού βρίσκεται ο πατέρας του 6χρονου, αλλά και συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι εκείνο που απήγαγε το παιδί από το σπίτι του. “Ο 6χρονος μπορεί να είναι ήδη εκτός Ελλάδας”, τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την αρπαγή του ανήλικου και τη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του.

“Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει”, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και ενημέρωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe. Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια “μαφιόζικη διαδικασία”, με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

“Λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος”, τόνισε, και διευκρίνισε ότι “δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου”, αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί. “Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του”, υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η άγρια κόντρα των γονέων για την επιμέλεια του 6χρονου

Ο πατέρας του παιδιού έχει νορβηγική υπηκοότητα και ζει μόνιμα στη Νορβηγία. Το ζευγάρι έχει χωρίσει πριν από περίπου δύο χρόνια.Τον Ιούλιο του 2020 η μητέρα πήρε το παιδί και ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τότε το πρώην ζευγάρι είναι σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του 6χρονου. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη  Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

“Υπάρχουν αποφάσεις, δύο αστικές, των ελληνικών δικαστηρίων που έχουν κρίνει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι το παιδί πρέπει να μένει με τη μητέρα, η απόφαση αυτή έχει προσβληθεί από τον μπαμπά στον Άρειο Πάγο. Ο μπαμπάς είχε καταθέσει στο παρελθόν μήνυση κατά της μητέρας που προ 15 ημερών εκδόθηκε διάταξη από τον εισαγγελέα, κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο”, ανέφερε στο Star ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης. “Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα”, σημειώνει ο ίδιος.

“Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν”, συνέχισε ο κ. Οικονομάκης.

Ο πατέρας κατηγορεί τη μητέρα για αρπαγή

Σημειώνεται ότι, ο πατέρας του παιδιού, το 2021, σε συνέντευξή του σε νορβηγικό μέσο ενημέρωσης, φέρεται να κατηγορούσε την μητέρα για αρπαγή. Ο τίτλος έγραφε: “Απαγωγή γιου. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να τον φέρει πίσω”. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για την απαγωγή του γιου τους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η μητέρα πλαστογράφησε μέχρι και την υπογραφή του πατέρα, για να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

“Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις σχεδόν για τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα και τεκμηρίωση από παιδική μέριμνα, νηπιαγωγείο, υγειονομικό σταθμό”, δήλωσε ο πατέρας. Επί ελληνικού εδάφους, πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε η επιμέλεια του παιδιού να παραμείνει στη μητέρα.

Αρπαγή 6χρονου: Στο μικροσκόπιο βίντεο με λευκό βαν

Οι έρευνες των αστυνομικών προσανατολίζονται τώρα στο GPS του λευκού βαν, με το οποίο έγινε η αρπαγή του παιδιού, και είναι καταγεγραμμένες οι διευθύνσεις που έβαλε ο κουκουλοφόρος. Υπενθυμίζεται πως το βαν φέρεται να νοικιάστηκε από συγγενή του πατέρα του παιδιού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το λευκό βαν σταμάτησε μπροστά από το σπίτι. Αφού πήρε το παιδί, κατευθύνθηκε ευθεία προς την Χαρίλαου Τρικούπη και στη συνέχεια πρέπει να έστριψε και να πήγε προς την Εθνική Οδό. Η αστυνομία συγκεντρώνει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται καθαρά ένα λευκό βαν που ταιριάζει στις περιγραφές των κατοίκων.

Δραματική έκκληση από τη μητέρα

Η μητέρα του αγοριού κάνει έκκληση για να βρεθεί το παιδί της: “Είμαι η μητέρα του Ράινερ που αρπάχθηκε από το σπίτι μας από έναν κουκουλοφόρο άνδρα. Θέλω να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί μου. Είναι ήδη 19 ώρες μακριά μου χωρίς να γνωρίζουμε που βρίσκεται. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη, σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου”, λέει με τρεμάμενη φωνή.

Νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το σπίτι της για λίγο, τρομαγμένη, έκανε έκκληση να βρεθεί το παιδί τονίζοντας πως “αυτό έχει απόλυτη σημασία τώρα. Βοηθήστε με όπως μπορείτε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις