Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρώσοι διπλωμάτες – Ουκρανία: Οργή Ζαχάροβα για τα προειδοποιητικά μηνύματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι διπλωμάτες – Ουκρανία: Οργή Ζαχάροβα για τα προειδοποιητικά μηνύματα

Ρώσοι διπλωμάτες - Ουκρανία: Όπως αναφέρει, η «La Nouvelle Tribune»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες δέχονται πιέσεις στο εξωτερικό. Όπως αναφέρει, η «La Nouvelle Tribune» με πληροφορίες από το «TASS», οι Ρώσοι διπλωμάτες που εργάζονται στο εξωτερικό, λαμβάνουν προειδοποιήσεις με την παράκληση να «πάρουν μια καλή απόφαση», σχετικά με την επίθεση στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε σήμερα, Σάββατο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Εκατερίνμπουργκ.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες δέχονται πιέσεις, λέει η Ζαχάροβα

«Οι διπλωμάτες μας πηγαίνουν στους υπολογιστές τους, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στις πρεσβείες μας, για να αναζητήσουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο, να ελέγξουν τα γραμματοκιβώτιά τους. Πατούν το δεξί κουμπί εκκίνησης, ανοίγουν την οθόνη και βλέπουν μια προειδοποίηση με τα προσωπικά τους δεδομένα και το ακόλουθο μήνυμα: ”Γεια σας, σας μιλάμε. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή ψάχνετε να πάρετε μια καλή απόφαση: να υποστηρίξετε αυτό που ανακοινώθηκε στη Μόσχα ή, με βάση τη συνείδησή σας και τις ηθικές σας ικανότητες που γνωρίζουμε ότι είναι πολύ υψηλές, να πάρετε μια άλλη απόφαση που θα είναι η σωστή. Εάν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, εδώ είναι ο αριθμός τηλεφώνου που μπορείτε να καλέσετε”», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε ότι παρόμοιες προειδοποιήσεις ακούγονται επίσης, σε στάσεις λεωφορείων κοντά σε ρωσικές πρεσβείες στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις