Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μελάνια Τραμπ 2022: Η Vogue, o Λευκός Οίκος και τα σενάρια επιστροφής του ζεύγους
ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια Τραμπ 2022: Η Vogue, o Λευκός Οίκος και τα σενάρια επιστροφής του ζεύγους

Μελάνια Τραμπ 2022: «Ποτέ μην λες ποτέ» είπε στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση από την Ουάσιγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν οτι παραμένει δημοφιλής στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Σύμφωνα με την πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, η οποία σημειωτέον απέκλειε μέχρι πρότινος το ενδεχόμενο επιστροφής τους στα δημόσια πράγματα, όλα είναι πλέον πιθανά. Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είπε στο Fox News: «Νομίζω ότι πετύχαμε πολλά στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Τραμπ», για να προσθέσει λίγο αργότερα, «Ποτέ μην λες ποτέ», όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής.

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του Politico που σημείωνε ότι η Μελάνια δε «συμπαθεί» μεν τα δημόσια καθήκοντα και δυσκολεύτηκε την περίοδο της προεδρικής θητείας του συζύγου της, θα τον στήριζε όμως εαν έθετε εκ νέου πλώρη για το Λευκό Οίκο. «Αν ο Τραμπ θέσει υποψηφιότητα, θα είναι εκεί», επιβεβαίωνε στενός σύμβουλος του ζεύγους στην ιστοσελίδα. Η Μελάνια Τραμπ, ίσως η πιο χαμηλών τόνων πρώτη κυρία στη σύγχρονη ιστορία απείχε απο τη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες. Με εξαίρεση ελάχιστες αναρτήσεις στο Instagram από περαστικούς που έτυχε να την δουν στην τραπεζαρία ή στο γκολφ κλαμπ του συζύγου της και κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις και δράσεις, η μυστηριώδης κυρία Τραμπ…έλαμψε διά της απουσίας της.

Η αλλαγή πλεύσης της Μελάνια

«Δεν θέλει να ξαναγίνει πρώτη κυρία», δήλωναν πριν απο μήνες άνθρωποι από το περιβάλλον της στο CNN. «Για εκείνη, είναι ένα κεφάλαιο που τελείωσε». Η ίδια θεωρεί την αυξανόμενη επιρροή του συζύγου της στους κόλπους του Ρεπουμπλικανών ως δική του υπόθεση, στην οποία η ίδια δεν έχει καμία ανάμιξη. «Δεν πρόκειται να τη δείτε σε συλλαλητήρια ή εκστρατείες, ακόμα κι αν εκείνος δηλώσει επίσημα υποψηφιότητα» έλεγαν πηγές με γνώση των ισορροπιών.

«Τη θέση της θα πάρουν η Λάρα (Τραμπ, η σύζυγος του γιου του Τραμπ, Έρικ) ή η (Κίμπερλι) Γκιλφόιλ (η φίλη του μεγαλύτερου γιου του Τραμπ, Ντον). Παροτρύνουν τον Τραμπ να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Η Μελάνια όμως όχι». Κουρασμένη από την υπερβολική δημοσιότητα και την κάλυψη στον Τύπο, η Μελάνια Τραμπ συμμετείχε σε λιγότερες από πέντε τηλεοπτικές συνεντεύξεις και σε καμία συνέντευξη στα έντυπα ΜΜΕ όταν ήταν πρώτη κυρία. Ενώ η Λόρα Μπους ήταν αποτελεσματική στη συγκέντρωση χρημάτων και την κινητοποίηση γυναικών στην προεκλογική εκστρατεία, και η Μισέλ Ομπάμα αντικαθιστούσε επάξια το σύζυγό της στις δημόσιες ομιλίες, η Μελάνια Τραμπ φαίνεται πως δυσκολευόταν στο ρόλο της πρώτης κυρίας.

Υπονοούμενα

Η πρόσφατη συνέντευξή της, ανακάτεψε εκ νέου την τράπουλα. Μετά απο απανωτές αρνήσεις και διαψεύσεις, η Μελάνια Τραμπ υπαινίχθηκε για πρώτη φορά οτι θα υπηρετούσε για δεύτερη θητεία ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Η πρώην πρώτη κυρία είπε ότι απολάμβανε τον ρόλο της και τη φροντίδα του Λευκού Οίκου παρά τις πολλές επικρίσεις που δέχθηκε όσο ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία. «Μου αρέσει η Ουάσιγκτον. Ξέρω ότι είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Το να είμαι η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν η μεγαλύτερη τιμή για μένα και νομίζω ότι πετύχαμε πολλά στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Τραμπ», είπε. «Ποτέ μην λες ποτέ», πρόσθεσε.

Τα «καρφιά» για την κυβέρνηση Μπάιντεν

Στη συνέντευξή της, η Μελάνια Τραμπ ρωτήθηκε επίσης για τις απόψεις της σχετικά με την κρίση του βρεφικού γάλακτος. «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις ότι παλεύουν και ότι το φαγητό δεν είναι διαθέσιμο για τα παιδιά του 21ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε. Όταν τη ρώτησαν τι προκάλεσε τις ελλείψεις, στοχοποίησε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και απάντησε: «Η ηγεσία». Η 52χρονη πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ που κρατά χαμηλό προφίλ είπε τέλος ότι έχει συνηθίσει πλέον την κριτική και έχει επιλέξει να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό της έργο. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω τους ανθρώπους και αυτή είναι η αποστολή μου. Και εκείνους τους ανθρώπους που με επικρίνουν, θα τους παροτρύνω να [βοηθήσουν] τη δική τους κοινότητα ή ίσως να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μου, Foster the Future», είπε.

Σενάρια επιστροφής του ζεύγους Τραμπ

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υπονοήσει ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, καθώς δεν βλέπει…εναλλακτική. «Λοιπόν αγαπώ τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Αν αγαπάς τη χώρα σου δεν έχεις άλλη επιλογή». O Τύπος εξέλαβε τη στροφή 180 μοιρών της Μελάνια ως ένα ακόμα σημάδι οτι Οι επικρίσεις για το πρώην μοντέλο που έγινε επιχειρηματίας αυξήθηκαν μετά από ένα περιστατικό στο οποίο φόρεσε ένα σακάκι με τις λέξεις «Πραγματικά δεν με νοιάζει, έτσι;» όταν είχε επισκεφθεί παιδιά μεταναστών σε ένα συνοριακό κέντρο κράτησης το 2018. Η Μελάνια διευκρίνισε αργότερα ότι το μήνυμα προοριζόταν για τα «αριστερά μέσα ενημέρωσης και τους ανθρώπους» που την επέκριναν και όχι φυσικά τα παιδιά.

Η «κόντρα» με τη Vogue

Πέντε μήνες μετά την έλευση του Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, η Τζιλ Μπάιντεν είχε γίνει εξώφυλλο. στη Vogue. Στο ίδιο μήκος κύματος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kάμαλα Χάρις ήταν στο εξώφυλλο της δημοφιλούς έκδοσης, πριν καν ορκιστεί. Η Χίλαρι Κλίντον πόζαρε στο εμβληματικό εξώφυλλο όταν ήταν πρώτη κυρία. Και η Μισέλ Ομπάμα «βρέθηκε» επίσης στη Vogue, όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές. «Με το επαγγελματικό σας υπόβαθρο, το φόντο της μόδας και την ομορφιά σας, πώς γίνεται δεν μπήκατε ποτέ στο εξώφυλλο της Vogue. Γιατί το διπλό πρότυπο;», ρώτησε.

«Είναι προκατειλημμένοι και έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, και είναι τόσο προφανές. Και νομίζω ότι οι Αμερικανοί και όλοι το βλέπουν. Ήταν η απόφασή τους και έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω —και έκανα στον Λευκό Οίκο— από το να είμαι στο εξώφυλλο της Vogue», είπε η Μελάνια απαντώντας. Η Μελάνια πόζαρε στο εξώφυλλο της Vogue, τον Φεβρουάριο του 2005, όταν το περιοδικό εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες με το νυφικό της καθώς παντρεύτηκε τον Ντόναλντ.

Η Άννα Γουίντουρ -η οποία έχει ασκήσει ειλικρινή κριτική στον Τραμπ και την κυβέρνησή του πρότεινε το 2019 να μην την ξαναεμφανίσει, λέγοντας: «Όσοι από εμάς εργαζόμαστε στην Conde Nast πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστείς αυτό που πιστεύεις και πρέπει να έχεις μια άποψη». Στη συνέχεια, η πρώην εκπρόσωπος της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, απάντησε, επιμένοντας ότι το να είναι «στο εξώφυλλο της Vogue δεν καθορίζει την κυρία Τραμπ», προσθέτοντας ότι «ήταν εκεί, το είχε κάνει πολύ πριν γίνει Πρώτη Κυρία».

Τι κάνει σήμερα

Από τότε που μετακόμισε στη Φλόριντα πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, η πρώην πρώτη κυρία ασχολείται εντατικά με την πώληση NFT. Οι συνεργάτες της πρώην πρώτης κυρίας είπαν ότι ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα «βοηθήσει τα παιδιά να βγουν από το σύστημα ανάδοχης φροντίδας και να αποκτήσουν διευρυμένη πρόσβαση στους πόρους που απαιτούνται για να διαπρέψουν στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας των υπολογιστών» Οι «κακές γλώσσες» λένε οτι αγόρασε μόνη της το NFT που πουλούσε. Στην επίμαχη διαδικτυακή δημοπρασία είχε βγει το περίφημο λευκό καπέλο που φορούσε η πρώην πρώτη κυρία κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το 2018 στον Λευκό Οίκο, μαζί με μία απεικόνιση της ίδιας να το φορά, καθώς και με ένα non fungible token (NFT) που απεικονίζει την ίδια να φορά το καπέλο.

Τελικά, η δημοπρασία προσέλκυσε μόλις πέντε προσφορές, με τη συλλογή να πωλείται αντί περίπου 170.000 δολαρίων. Μιλώντας στο δίκτυο Fox, η κυρία Τραμπ επανέλαβε ότι «κάποια από τα έσοδα» από την πώληση της πιο πρόσφατης προσφοράς της θα διατεθούν για τη στήριξη παιδιών. «Οι περισσότερες σύγχρονες πρώτες κυρίες ιδρύουν ιδρύματα ή οργανισμούς μη κερδοσκοπικούς που προωθούν τις πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον Λευκό Οίκο» σημειώνει η Κέιτ Μπένετ του CNN. Οι Τραμπ, ωστόσο, δεν έχουν πει πόσα από τα κέρδη τους NFT προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή πόσα έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα.

Τι μέλλει γενέσθαι

Μέχρι νεωτέρας, η ζωή της Μελάνια Τραμπ εξακολουθεί να είναι ιδιωτική, περισσότερο από ό, τι δικαιολογεί ο ρόλος της ως πρώην πρώτη κυρία. «Έτσι της αρέσει. Όσο περισσότερο μπορεί να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο το καλύτερο», λένε άτομα που γνωρίζουν το ζεύγος Τραμπ εδώ και χρόνια. «Και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Θέλω να πω, αν κάθε άτομο στον κόσμο παρακολουθούσε κάθε σας κίνηση για τέσσερα ή πέντε χρόνια, και εσείς δεν ήσασταν άνετοι με αυτό, απλά φανταστείτε πόσο δυσάρεστο θα ήταν», γράφει το CNN.

Τον Φεβρουάριο εγκαινίασε το γραφείο της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή λειτουργεί από το Παλμ Μπιτς με προσωπικό δύο έως τρεις υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε. «Η κυρία Μελάνια Τραμπ ανακοινώνει το εγκαίνια του επίσημου γραφείου της. Ακολουθήστε αυτόν τον λογαριασμό για ειδήσεις και ενημερώσεις». Έκτοτε, ο λογαριασμός γέμισε με ευχαριστίες και αναπολήσεις, χωρίς ανακοινώσεις για τρέχοντες στόχους πρωτοβουλίας, πολιτικές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ομιλίες ή δημόσιες εμφανίσεις.

Από το 1999 όταν παντρεύτηκε τον διάσημο επιχειρηματία και σόουμαν Ντόναλντ Τραμπ, το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία έγινε μία αινιγματική πρώτη κυρία και μία γυναίκα με μεγάλη επιρροή στο χώρο της μόδας. Η εκθαμβωτική αλλά ψυχρή ομορφιά της, είναι ο λόγος που ο πρόεδρος τη θέλει στο πλευρό του. Οι λίγοι που γνωρίζουν την περίεργη σχέση τους, λένε ότι η τρίτη του σύζυγος του ασκεί μία ανεξήγητη επιρροή. Γι’ αυτό και θα έχει κομβικό ρόλο στην πιθανή προεκλογική του εκστρατεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις