Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Χυδαίο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Χυδαίο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Προκλητικό δημοσίευμα από τους Τούρκους για την ήττα των Πειραιωτών με αναφορά στην ημερομηνία γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 77-74 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, χάνοντας στην τελευταία φάση του αγώνα, την πρόκριση στον τελικό της Euroleague. Οι Πειραιώτες «πάλεψαν» μέχρι τέλους το ματς και με αντεπίθεση μετά το 25′, έφεραν το ματς στα ίσια, αλλά ο Βασίλιε Μίσιτς σκόραρε τρίποντο στη λήξη της αναμέτρησης και «σκότωσε» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η νίκη της Εφές έδωσε την ευκαιρία για μια σειρά από προκλητικά δημοσιεύματα στην Τουρκία, αρκετά από τα οποία είχαν πολιτικό χαρακτήρα.

Μετά από πλήθος σχολίων στα social media και η τουρκική ιστοσελίδα Fanatik έκανε μία… εμετική σύνδεση της ήττας των Πειραιωτών στο μπάσκετ, με τη γενοκτονία των Ποντίων, που τιμάται τη 19η Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για «διπλό γλέντι», αναφέροντας τη 19η Μαΐου ως… ημέρα νεολαίας: «Η Αναντολού Εφές έπαιξε σήμερα στο Final 4 της EuroLeague, τη μέρα που όλη η Τουρκία γιορτάζει τη 19η Μαϊου ως Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Ο εκπρόσωπός μας, Εργκίν Αταμάν κέρδισε τον Έλληνα γίγαντα Ολυμπιακό με 77-74 στον αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Η Εφές πέρασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας στον τουρκικό λαό, διπλό γλέντι στις 19 Μάη», έγραψε η Fanatik.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις