Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καντίροφ – Ουκρανία: “Θα είχαμε καθαρίσει αν δεν είχαμε εντολή να σωθεί ο πληθυσμός”
ΚΟΣΜΟΣ

Καντίροφ – Ουκρανία: “Θα είχαμε καθαρίσει αν δεν είχαμε εντολή να σωθεί ο πληθυσμός”

Οι ένοπλες δυνάμεις θα είχαν «καθαρίσει» την Ουκρανία, αν δεν υπήρχε η εντολή του Πούτιν να σωθούν ο πληθυσμός και οι πόλεις

Σκληρές εκφράσεις κατά του Όλαφ Σολτς χρησιμοποίησε ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκπαιδευτική εκδήλωση στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Ο ηγέτης της Γερμανίας συμπεριφέρεται σαν σχιζοφρενής. Δεν συμπεριφέρεται σαν αρχηγός κράτους. Δεν ενδιαφέρεται για τους παγκόσμιους κανόνες», δήλωσε ο Καντίροφ, εκτοξεύοντας αιχμές και κατά του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία. «Σήμερα δεν πολεμάμε εναντίον της Ουκρανίας. Πολεμάμε εναντίον του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ τους εξοπλίζει, η Δύση τους εξοπλίζει, οι μισθοφόροι τους είναι εκεί» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Καντίροφ είπε πως η «ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία» εξελίσσεται σύμφωνα με το πλάνο. «Η κατάσταση είναι ήρεμη, προχωράμε σύμφωνα με το σχέδιο. Εκπληρώνουμε 100% τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρος (Πούτιν)», δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης, προσθέτοντας πως άλλοι 200 εθελοντές έφυγαν σήμερα από την Τσετσενία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία. Τέλος, είπε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα είχαν «καθαρίσει» την Ουκρανία εδώ και καιρό, αν δεν υπήρχε η εντολή του Πούτιν να σωθούν ο πληθυσμός και οι πόλεις. «Εάν ο πρόεδρος (της Ρωσίας) δεν είχε δώσει εντολή να διασώσουμε τον πληθυσμό και τις πόλεις (της Ουκρανίας) στο μεγαλύτερο βαθμό, τότε θα είχαμε καθαρίσει την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε οι ενωμένες ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχουν καθόλου προβλήματα», δήλωσε ο Καντίροφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις