Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν για Φινλανδία – Σουηδία: “Δεν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Φινλανδία – Σουηδία: “Δεν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος”

Ερντογάν για Φινλανδία - Σουηδία: «Αυτό το λάθος έγινε μια φορά με την Ελλάδα"

Την άρνησή του να δεχτεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ τη Σουηδία και την Φινλανδία εξέφρασε άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ταυτόχρονα ζήτησε την κατανόηση των συμμάχων στο ΝΑΤΟ για την άρνηση της Τουρκίας να πει το «Ναι» στην ένταξη των δύο χωρών. Για να δικαιολογήσει την απόφασή του είπε ότι: «Αυτό το λάθος έγινε μια φορά με την Ελλάδα. Η Ελλάδα και η Γαλλία είχαν αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και δυστυχώς εμείς μετά είπαμε «ναι» για να ξαναμπούν», ανέφερε ο ίδιος. Επίσης, απευθυνόμενος προς τις αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας, που επιθυμούν να μεταβούν στην Άγκυρα για συνομιλίες, είπε πως «είναι άδικος κόπος».

Και συνέχισε: «Λένε ότι θέλουν να έρθουν τη Δευτέρα. Μην κουράζεστε για το τίποτα, δεν υπάρχει ανάγκη. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ακόμη στη Σουηδία. Σας ζητήσαμε 30 τρομοκράτες και δεν μας τους δώσατε. Εμείς στηρίζουμε τις προτάσεις του ΝΑΤΟ, αλλά όχι όλες. Πρέπει να τις εξετάζουμε πρώτα, πριν συμφωνήσουμε», είπε ο ίδιος.

Τέλος, απευθυνόμενος άλλη μία φορά προς τις χώρες της συμμαχίας, ζήτησε κατανόηση και σεβασμό στην απόφαση της Τουρκίας. «Είμαστε ευαίσθητοι στο να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από την τρομοκρατία. Κανένας από τους συμμάχους μας δεν έδειξε σεβασμό προς την ευαισθησία αυτή, όπως περιμέναμε», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις