Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επέστεψαν κλοπιμαία: Κλέφτες μπούχτισαν από τους… εφιάλτες
ΚΟΣΜΟΣ

Επέστεψαν κλοπιμαία: Κλέφτες μπούχτισαν από τους… εφιάλτες

Επέστεψαν κλοπιμαία: Επέστρεψαν τα 14 από τα 16 κλεμμένα ειδώλια, με ένα σημείωμα

Τα μέλη μιας συμμορίας ληστών επέστρεψαν πάνω από 12 είδωλα που είχαν κλέψει από αρχαίο ινδουιστικό ναό στην Ινδία, παραδεχόμενοι πως μετά το έγκλημα κατατρύχονταν από εφιάλτες. Την περασμένη εβδομάδα, η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει 16 αγαλματίδια από τον, τριών αιώνων, ναό του Balaji, μιας μετενσάρκωσης του Βίσνου, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, σύμφωνα με την αστυνομία. Το βράδυ της Δευτέρας, άφησαν τα 14 από αυτά κοντά στο σπίτι τού ιερέα του ναού.

«Άφησαν επίσης και μια επιστολή ομολογίας όπου έλεγαν πως επιστρέφουν τα αγαλματίδια καθώς είχαν εφιάλτες» γνωστοποίησε ο επιθεωρητής Ρατζίβ Σινγκ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πως στο σημείωμά τους ζητούσαν συγχώρεση. «Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε, να φάμε και να ζήσουμε ήσυχοι. Μπουχτίσαμε με όλους αυτούς τους εφιάλτες και σας επιστρέφουμε τα πολύτιμά αντικείμενά σας» φέρεται να έγραφαν στο σημείωμά τους.

Ένα από τα κλοπιμαία ειδώλια ήταν φτιαγμένο από Asthadhatu, ένα κράμα οκτώ μετάλλων, και ζύγιζε πέντε κιλά. Η λεία περιλάμβανε επίσης αργυρά διακοσμητικά που χρησιμοποιούνταν για τον στολισμό των θεοτήτων. Οι ληστές δεν έχουν αναγνωριστεί και, ασφαλώς, ούτε συλληφθεί.

man riding on boat near golden mosque
Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις