Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μαζεράτι στα Ισπανικά Σκαλιά: Φθορές στο διάσημο μνημείο
ΚΟΣΜΟΣ

Μαζεράτι στα Ισπανικά Σκαλιά: Φθορές στο διάσημο μνημείο

Μαζεράτι στα Ισπανικά Σκαλιά: Φθορές στα μάρμαρα υπέστη το εμβληματικό αξιοθέατο στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας

Σοβαρές ζημιές σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της Ρώμης προκάλεσε 37χρονος Σαουδάραβας που πήρε το πολυτελές αυτοκίνητό του και κατέβηκε τα Ισπανικά Σκαλιά στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία της Ρώμης είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη (νοικιασμένη) Μαζεράτι να κινείται στη ζώνη των πεζών στα σκαλοπάτια τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης. Ο οδηγός κατηφόρισε το πρώτο τμήμα των Σκαλιών και μετά κατέβηκε από το όχημα για να δει αν προκλήθηκε ζημιά. Η υπηρεσία για την προστασία μνημείων της Ρώμης ανέφερε ότι το αυτοκίνητο προκάλεσε ρωγμές στα μάρμαρα του 16ου και του 29ου σκαλοπατιού στο δεξί τμήμα των σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια.

Χρειάστηκε μάλιστα να τοποθετηθούν μαρμάρινα τμήματα για να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών». Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι χρειαστούν επιπλέον εργασίες για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Στο δεύτερο επίπεδο εντοπίστηκαν «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν.

Ο οδηγός συνελήφθη τελικά στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, όταν η αστυνομία τον αναγνώρισε ως οδηγό του αυτοκινήτου. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις