Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανάδοχη μητέρα σκότωσε το μωρό: Μια υπόθεση που σοκάρει τη Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ανάδοχη μητέρα σκότωσε το μωρό: Μια υπόθεση που σοκάρει τη Βρετανία

Ανάδοχη μητέρα σκότωσε το μωρό: Η Castle αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο Leiland-James έπεσε κατά λάθος από τον καναπέ του σπιτιού της

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία και όχι μόνο η δολοφονία ενός μωρού 12 μηνών, του Leiland-James Corkill, από τη γυναίκα που ετοιμαζόταν να το υιοθετήσει, την ανάδοχη μητέρα του. Η ανάδοχη μητέρα, η 38χρονη Laura Castle, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε το 12 μηνών αγοράκι και ότι του «έσπασε το κεφάλι στον καναπέ», αλλά παραδέχεται ότι το σκότωσε επειδή ήταν «κουρασμένη και εξαντλημένη» από το κλάμα του, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο. Ο 12 μηνών Leiland-James Corkill ζούσε με τους υποψήφιους θετούς γονείς του -τη Laura Castle και τον σύζυγό της, Scott, 35 ετών- όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο σπίτι τους, στο Barrow-in-Furness, στις 6 Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

Η Castle αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο Leiland-James έπεσε κατά λάθος από τον καναπέ του σπιτιού της. Ωστόσο, όταν το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς, αμέσως κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι διαφορετικό συνέβη στο παιδί, καθώς τα τραύματά του δεν συμφωνούσαν με την αφήγησή της. Το παιδί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί καταστροφικές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η κατηγορούμενη υποστήριζε ότι ο θάνατος του Leiland-James ήταν ένα τραγικό δυστύχημα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία την παραμονή της δίκης της για τη δολοφονία του.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ταρακούνησε έντονα το μωρό «για να σταματήσει να κλαίει» πριν πέσει από τα γόνατά της στο πάτωμα, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρότατα και να καταλήξει λίγο αργότερα. Οι ειδικοί γιατροί είπαν στο δικαστήριο ότι ο βαθμός της δύναμης που ασκήθηκε για να προκληθούν αυτά τα τραύματα ήταν μεγάλος.

Σκότωσα το παιδί γιατί δεν άντεχα το κλάμα του, υποστήριξε η ανάδοχη μητέρα

«Υποθέτω ότι χτυπήσατε το πίσω μέρος του κεφαλιού τού Leiland-James με σημαντική δύναμη στο μπράτσο του καναπέ ή ενδεχομένως σε ένα τραπέζι; Τι ήταν τόσο απογοητευτικό σε αυτό το μωρό που σας έκανε να ενεργήσετε με αυτόν τον τρόπο;», τη ρώτησε ο εισαγγελέας. «Ήμουν τόσο κουρασμένη και εξαντλημένη και συγκλονισμένη. Υπήρχε τόσος πολύς θόρυβος», απάντησε η κατηγορούμενη.

«Γιατί, απλά, δεν φεύγατε;», ρώτησε ο εισαγγελέας. «Ειλικρινά, το σκέφτομαι αυτό κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας και μετανιώνω για αυτό που έκανα και πρέπει να πληρώσω τις συνέπειες. Το αποδέχομαι. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το αγόρι μου». «Με ποιον τρόπο θα αποδώσετε δικαιοσύνη στον Leiland-James;», ρώτησε ο εισαγγελέας. «Παραδεχόμενη ότι αυτό είναι δικό μου λάθος», απάντησε.

‘Αποδέχομαι ότι το παιδί μου πέθανε εξαιτίας μου’

«Συνεχίζετε να λέτε ψέματα τώρα;», ρώτησε ξανά ο εισαγγελέας. «Όχι. Αποδέχομαι ότι το παιδί μου πέθανε εξαιτίας μου», απάντησε η κατηγορούμενη. Μάρτυρες νωρίτερα είχαν καταθέσει στο δικαστήριο ότι το ζευγάρι δυσκολευόταν να δεθεί με το μωρό και, εν αγνοία των κοινωνικών λειτουργών, το αποκαλούσε με άσχημο τρόπο, όπως, π.χ., «η τσάντα» κ.λπ.

Τα μηνύματα μεταξύ του ζευγαριού, που ανακαλύφθηκαν αργότερα στα κινητά τους τηλέφωνα, αποκάλυψαν επίσης ότι η Laura Castle ήταν βίαιη απέναντι στο παιδί, λέγοντας στον σύζυγό της ότι είχε χάσει το μυαλό της και το είχε «γδάρει».

Τα όσα σοκαριστικά ειπώθηκαν στο δικαστήριο για τη δολοφονία του άτυχου μικρού

Ο Leiland-James ήταν ένα παιδί που δόθηκε προς υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή του και έζησε αρχικά σε ίδρυμα, πριν εγκριθεί στη συνέχεια από τις Αρχές να ζήσει με την Castle και τον σύζυγό της, Scott, 35 ετών, από τον Αύγουστο του 2020.

Καταθέτοντας στοιχεία την Τρίτη, η Castle είπε στους ενόρκους ότι ο Leiland-James «ούρλιαζε στο κλάμα», αφού έφαγε το πρωινό του εκείνο το πρωί της 6ης Ιανουαρίου.

«Τίναξα το όμορφο αγόρι μου. Ήθελα απλώς να σταματήσει να κλαίει», είπε στον συνήγορό της, David McLachlan.

«Πόσες φορές τον κουνήσατε;», ρώτησε ο δικηγόρος.

«Δεν ξέρω», απάντησε η Castle.

Ο κ. McLachlan συνέχισε: «Πόση δύναμη χρησιμοποιήσατε για να τον κουνήσετε;»

«Δεν ξέρω, αλλά θα έλεγα πολύ», απάντησε η κατηγορούμενη.

Υποστήριξε ότι ο Leiland-James χτύπησε το κεφάλι του στο πίσω μέρος του μπράτσου του καναπέ και έπεσε από το γόνατά της στο πάτωμα.

«Δεν άντεχα το κλάμα»

«Τον σήκωσα. Δεν άντεχα το κλάμα», είπε. «Τον σήκωσα και τα χέρια του ήταν σαν άκαμπτα, μετά παρέλυσε. Αγκομαχούσε και νόμιζα ότι είχε λαχανιάσει. Ήθελα, απλά, να σταματήσει».

Με δάκρυα στα μάτια, η Castle αποδέχτηκε ότι σκότωσε τον Leiland-James.

«Τι πέρασε από το μυαλό σας όταν τινάζατε τον Leiland-James;», ρώτησε ο συνήγορος.

«Σε παρακαλώ, σταμάτα να κλαις, σε παρακαλώ, σταμάτα να κλαις. Ήθελα απλώς να σταματήσει», είπε η κατηγορούμενη.

Αποκάλυψε επίσης ότι υποστήριξε στον σύζυγό της ότι το αγόρι είχε πέσει από τον καναπέ, αλλά δεν του είπε ότι τον είχε νωρίτερα ταρακουνήσει.

«Γιατί δεν είπατε στους ανθρώπους που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σώσουν τη ζωή του Leiland-James τι είχε συμβεί;», ρώτησε η συνήγορος.

«Δεν έχω καμία δικαιολογία. Απλά, πανικοβλήθηκα. Απλώς, φοβήθηκα τις συνέπειες των πράξεών μου και ντράπηκα», ήταν η απάντηση της κατηγορούμενης.

Η Laura Castle αρνείται τη δολοφονία και την κακοποίηση ανηλίκου, ενώ ο Scott Castle αρνείται ότι προκάλεσε ή επέτρεψε τον θάνατο του Leiland-James και επίσης ότι κακοποίησε το παιδί.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις