Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΠΘ επεισόδια: «Υπάρχουν κάποια απομεινάρια που αντιστέκονται. Θα μπει ένα τέλος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΘ επεισόδια: «Υπάρχουν κάποια απομεινάρια που αντιστέκονται. Θα μπει ένα τέλος»

ΑΠΘ επεισόδια: Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως τα επεισόδια σημειώθηκαν επειδή «βάλαμε τέλος σε έναν παραλογισμό»

Για το voucher σε εκπαιδευτικούς αλλά και τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως τα επεισόδια σημειώθηκαν επειδή «βάλαμε τέλος σε έναν παραλογισμό». Εξήγησε δε, πως η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο και να βάλει τέλος στην κατάληψη. «Υπάρχουν κάποια απομεινάρια που αντιστέκονται. Θα μπει ένα τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, αναφερόμενη στην κατασκευή βιβλιοθήκης στον υπό κατάληψη χώρο. Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ και εξήγησε ότι η ειδική ομάδα θα είναι εκεί για να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Επεσήμανε δε, πως το υπουργείο είναι «απολύτως αποφασισμένο» να προχωρήσει εκεί που πρέπει να να αποδώσει στους φοιτητές το περιβάλλον που πρέπει. Υποστήριξε, μάλιστα, πως βλέποντας τη «μεγάλη εικόνα, τα πανεπιστήμια λειτουργούν πλέον πολύ καλύτερα». Ερωτηθείσα για τις πανελλήνιες, η υπουργός είπε πως όλα είναι έτοιμα ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί.

Σύντομα, όπως είπε επίσης, ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher σε εκπαιδευτικούς, με τη Νίκη Κεραμέως να δηλώνει σήμερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι πρόκειται για οριζόντια και χωρίς κριτήρια ενίσχυση σε όλους -είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Όπως επανέλαβε η ίδια στον ΣΚΑΪ, θα δοθούν 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις