Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Σε επιφυλακή το τουρκικό Ναυτικό – «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Σε επιφυλακή το τουρκικό Ναυτικό – «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Ακάρ για Ελλάδα: Απευθυνόμενος στα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Το τουρκικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι επιχειρεί τετελεσμένα, ενώ ισχυρίστηκε και πάλι ότι η χώρα του δεν αποβλήθηκε από την άσκηση Tiger Meet, αλλά η ίδια αποφάσισε να αποσυρθεί. Απευθυνόμενος στα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από την πόλη Ούρφα (Έδεσσα) της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, με αφορμή την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Δεν είναι αδυναμία μας που ζητάμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο. Γιατί εμείς δεν θα επιτρέψουμε ούτε τετελεσμένα, ούτε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των (σ.σ. τουρκο-)Κύπριων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό.

Η Ελλάδα με κάποιες κινήσεις κάθε φορά επιχειρεί τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών ασκήσεων. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ». Αναφερόμενος στην αποβολή από την Ελλάδα της Τουρκίας από τη διεθνή αεροπορική άσκηση «Tiger Meet», ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε εκ νέου ότι η Αγκυρα αποσύρθηκε από την άσκηση με δική της πρωτοβουλία. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα έκανε προσθήκες στο σενάριο της άσκησης «με προσέγγιση που εκμεταλλεύεται τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών». «Αποσυρθήκαμε από την άσκηση Tiger Meet. Είπαμε ότι δεν θα έρθουμε σε αυτή την άσκηση. Είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την εκμετάλλευσή της» τόνισε.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και είπε ότι το Ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή: «Σίγουρα θα αντιδράσουμε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία εκδηλώνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να περιφρουρήσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις