Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπόρις Μπέκερ φυλακή: Καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια κάθειρξη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπόρις Μπέκερ φυλακή: Καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια κάθειρξη

Μπόρις Μπέκερ φυλακή: Το δικαστήριο έκρινε τον Μπέκερ ένοχο

Ο πρώην πρωταθλητής τένις του Wimbledon, Μπόρις Μπέκερ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμισι ετών επειδή απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία και δάνεια αξίας 2,5 εκατομμυρίων λιρών για να αποφύγει την πληρωμή χρεών. Σύμφωνα με το BBC, ο 54χρονος έξι φορές πρωταθλητής Grand Slam κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας. Η υπόθεση επικεντρώθηκε στην πτώχευση του Μπέκερ τον Ιούνιο του 2017 που επήλθε από ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο πολυτελές κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Η δικαστής Deborah Taylor είπε ότι δεν είχε δείξει τύψεις ή αποδοχή ενοχής.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες ακρόασης αποδεικτικών στοιχείων, οι ένορκοι έκριναν τον Μπέκερ ένοχο για αφαίρεση περιουσίας, για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και απόκρυψη χρέους.

Μπόρις Μπέκερ: Έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και των τροπαίων του Wimbledon

Τον αθώωσαν για άλλες 20 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εννέα κατηγορίες για αποτυχία να παραδώσει τα τρόπαια και τα μετάλλιά του στο τένις, συμπεριλαμβανομένων δύο από το Wimbledon.

Οι εικόνες του άλλοτε κυρίαρχου των κορτ Μπόρις Μπέκερ να αγκαλιάζει σφιχτά την αγαπημένη του Λιλιάν ντε Καρβάγιο Μοντέιρο μια μέρα πριν του ανακοινωθεί η ποινή του για τα οικονομικά εγκλήματα που έχει διαπράξει, προκαλούν αίσθηση. Ο φωτογραφικός φακός “συνέλαβε” τον θρύλο του τένις να αγκαλιάζει τη φίλη του Λιλιάν λίγο μετά το αντίο που είπε στην πρώην σύζυγό Λίλι του και τον γιο του.

Ο 54χρονος Γερμανός τενίστας Μπόρις Μπέκερ, τρεις φορές πρωταθλητής του Ουίμπλεντον, απέκρυψε έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών και τελικά οδηγήθηκε στη λύση της χρεοκοπίας. Ο πρώην αστέρας του τένις που στη συνέχεια έγινε σχολιαστής σε τηλεοπτικές εκπομπές, κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει της βρετανικής νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας. Δικαστήριο του Λονδίνου δέχθηκε ότι μετέφερε 350.000 λίρες σε λογαριασμούς τρίτων, απέκρυψε ένα ακίνητο στη Γερμανία και παρέλειψε να δηλώσει 75.000 μετοχές σε εταιρεία πληροφορικής και ένα δάνειο 700.000 λιρών.

Ο Μπέκερ είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και ήταν νομικά υποχρεωμένος να αποκαλύψει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία μετά την κήρυξη της πτώχευσης στην οποία προχώρησε το 2017. Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο τενίστας την δεκαετία του ’80, με έδρα το Λονδίνο, αντιμετωπίζει τώρα την απώλεια κερδοφόρων συμβολαίων με τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του ως σχολιαστής του BBC για τους αγώνες του Ουίμπλεντον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις