Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονος Εύοσμος – Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα πατέρας και γιος
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονος Εύοσμος – Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα πατέρας και γιος

15χρονος Εύοσμος - Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια έχοντας σκυμμένο το κεφάλι.

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο 15χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης καθώς και ο 56χρονος πατέρας του. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η οποία θα τους απαγγείλει κατηγορίες.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να πουν το παραμικρό στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν στην είσοδο. Σε κατάσταση σοκ, η άτυχη μητέρα του 15χρονου Νίκου δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το πώς εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του ο φίλος του 15χρονου και περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα από την έρευνα της αστυνομίας. «Δεν ξέρω τίποτα. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Γίνεται προανάκριση και περιμένω να μάθω και εγώ τι συνέβη. Αφήστε μας, ζούμε μια τραγωδία», λέει με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού. Την ίδια ώρα, θρήνος έχει σκορπίσει στις γειτονιές των δύο παιδιών στον Εύοσμο καθώς οι 15χρονοι ήταν αχώριστοι φίλοι και όταν πήραν την καραμπίνα στα χέρια τους κάνεις τους δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε.

Το χρονικό της τραγωδίας και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, όταν ένας 15χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχθηκε από κυνηγετικό όπλο. Το άτυχο αγόρι βρισκόταν στο διαμέρισμα ενός συνομήλικου φίλου του. Όταν ο νεαρός τού έδειχνε την καραμπίνα του πατέρα του, το όπλο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 15χρονος σοβαρά στο κεφάλι.

Αμέσως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όμως πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Η αστυνομία συνέλαβε τόσο τον 15χρονο όσο και τον πατέρα του, που κατείχε νόμιμα την κυνηγετική καραμπίνα. Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε χθες η Ελληνική Αστυνομία:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός. Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικός του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις