Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λακόπουλος – Σκουρλέτης: Στη δικαιοσύνη πάει τον δημοσιογράφο ο πρώην υπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λακόπουλος – Σκουρλέτης: Στη δικαιοσύνη πάει τον δημοσιογράφο ο πρώην υπουργός

Λακόπουλος - Σκουρλέτης: Συνεχίζεται η κόντρα Σκουρλέτη-Λακόπουλου μετά το άρθρο του δημοσιογράφου με τίτλο: «Πάνος Σκουρλέτης: Αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας»

Την δική του απάντηση στην γνωστοποίηση προσφυγής στη Δικαιοσύνη από τον Πάνο Σκουρλέτη, δίνει ο αρθρογράφος, Γιώργος Λακόπουλος. Υπενθυμίζεται πως αφορμή για την διαμάχη αυτή αποτέλεσε ένα άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: Αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοσιογράφος με νέο κείμενό του σχολιάζει την επιλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «ο ίδιος συμπεριφέρεται όλο και χειρότερα, για πολιτικό» και πως «από όταν άρχισα να ασκώ κριτική στη δημόσια παρουσία του έχουμε γίνει ‘αχώριστοι’. Από μακριά βεβαίως».

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Ότι είχα να γράψω γι’ αυτόν το έχω γράψει- και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβω. Απλώς σημειώνω ότι ένα δημοσίευμα περιέχει στοιχεία δυο κατηγοριών: πληροφορίες ή πραγματικά περιστατικά και απόψεις ή κρίσεις. Όπου οι πληροφορίες και τα πραγματικά περιστατικά δεν είναι ακριβή να τα διορθώσω ευχαρίστως. Οι απόψεις και οι κρίσεις είναι δικαίωμά μου», σημειώνει στο νέο κείμενό του στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr ο κ. Λακόπουλος σχολιάζοντας την προσφυγή του Πάνου Σκουρλέτη στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα γράφει: «Έχω αναλάβει, λέει, από χρόνια «το έργο της προσωπικής του στοχοποίησης».. Μήνυση και μάλιστα…αναδρομικά, από πολιτικό άνδρα σε πολιτικό σχολιαστή για … πολιτική στοχοποίηση; Να τον στοχοποιήσω όμως γιατί; Μου λένε πως υποψιάζεται ότι με… υποκινεί ο Τσίπρας!».

Η απάντηση του Γιώργου Λακόπουλου:

Δεν γνωρίζω τον Πάνο Σκουρλέτη. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ.

Αν δεν ήταν πολιτικός δεν θα είχα λόγο να ασχοληθώ μαζί του. Αλλά από όταν άρχισα να ασκώ κριτική στη δημόσια παρουσία του έχουμε γίνει «αχώριστοι». Από μακριά βεβαίως.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Ότι είχα να γράψω γι’ αυτόν το έχω γράψει- και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβω.

Απλώς σημειώνω ότι ένα δημοσίευμα περιέχει στοιχεία δυο κατηγοριών: πληροφορίες ή πραγματικά περιστατικά και απόψεις ή κρίσεις.

Όπου οι πληροφορίες και τα πραγματικά περιστατικά δεν είναι ακριβή να τα διορθώσω ευχαρίστως. Οι απόψεις και οι κρίσεις είναι δικαίωμά μου.

Ο ίδιος όμως συμπεριφέρεται όλο και χειρότερα, για πολιτικό.

Την πρώτη φορά, αντί να απαντήσει ο ίδιος, αξίωσε από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του να με αποδοκιμάσει.

Το έκαναν-ομόφωνα.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δημοσιογράφος για τον οποίο, με επίσημη κομματική ανακοίνωση «η Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

Τη δεύτερη φορά έκανε ο ίδιος δήλωση- αφού πρώτα με εμφάνισε σε ως …ενεργούμενο του Νίκου Παππά. Στον οποίο και αν δεν έχω καταλογίσει.

Προφανώς αλλού το πήγαινε, αλλά δεν το αντιλήφθηκα τότε.

Την τρίτη φορά, επιτέλους δίνει μια κανονική απάντηση -έστω στο FB. Ως τώρα με «είχε αγνοήσει», διότι «δεν του αρέσει να κάνει συνομιλητές ανθρώπους των δικών μου χαρακτηριστικών».

Ταυτόχρονα με απειλεί με τον δικηγόρο του.

Και ότι λέγαμε πόσο δίκιο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για τη μανία καταδίωξης δημοσιογράφων που τον διακατέχει…

Έχω αναλάβει, λέει, από χρόνια «το έργο της προσωπικής του στοχοποίησης»..

Μήνυση και μάλιστα…αναδρομικά, από πολιτικό άνδρα σε πολιτικό σχολιαστή για … πολιτική στοχοποίηση;

Να τον στοχοποιήσω όμως γιατί;

Μου λένε πως υποψιάζεται ότι με… υποκινεί ο Τσίπρας!

Ας του εξηγήσει κάποιος…

ΥΓ1: Από τη «δική μου διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας» ο ίδιος συμπεραίνει ότι «είναι γνωστό τι και ποιους υπηρέτησα».

Δεν ξέρω τι εννοεί «υπηρέτησα», καθώς ως δημοσιογράφος κινούμαι στο πεδίο της ελευθερίας μου. Πάντως τα τελευταία χρόνια «υπηρετώ» το κόμμα του, αν δεν το έχει προσέξει… Ίσως καλύτερα από τον ίδιο.

ΥΓ2. Από όλη αυτή τη φασαρία βγαίνει και κάτι.

Σχολιάζοντας την ανάρτησή του ο χρήστης Χρήστος Τομαράς του λέει: «Σύντροφε Πάνο, όλα καλά. Τώρα να κάνετε λίγο άκρη να έρθουν νέα πρόσωπα».

Το άρθρο για το οποίο ξεκίνησαν όλα

Υπενθυμίζεται πως στη Δικαιοσύνη εις βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου ανακοίνωσε πως προσφεύγει ο Πάνος Σκουρλέτης, για το άρθρο του πρώτου, με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: Αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», με αφορμή το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα «Ανοιχτό Παράθυρο».

Τι έγραψε ο Λακόπουλος:

Όλα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν καλά, από την αρχή ως το τέλος που έκλεισε τις εργασίες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ήταν προφανές ότι συνέδριο αποδείχθηκε επιτυχημένο. Η κυβερνητική προοπτική του κόμματος ενισχύθηκε, η κυριαρχία στου Τσίπρα επιβεβαιώθηκε και η εσωκομματική αντιπολίτευση ηττήθηκε και βγήκε στο περιθώριο.

Το τελευταίο δημιούργησε εκνευρισμό στον ίδιο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που δεν τα πήγε καλά ως παρουσία το συνέδριο- στον απόηχο της ατυχούς συνέντευξής του στην «Καθημερινή» που τον εξέθεσε.

Καλά δεν τα πήγαν και οι παρακμιακοί με τους οπαίους συνεταιρίζεται πλέον- πέραν των 53+ που μπορεί να έχουν τις ιδεολογικές εμμονές του, αλλά στην πλειοψηφία τους είναι σοβαρά πολιτικά στελέχη.

Υπό την πίεση της απομόνωσης και αφού το συνέδριο είχε λήξει, κάποιοι ανακίνησαν ένα διαδικαστικό θέμα για να χαλάσουν το κλίμα- το οποίο πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Τσίπρα -και ίσως για να διαμορφώσουν άλλοθι ενδεχομένης διάσπασης.

Την εκπροσώπησή τους σ’ αυτή τη χονδροειδή προβοκάτσια ανέλαβε ο μοιραίος άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ: ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ευεργετηθείς από τον Τσίπρα – που τον διόρισε πορτ παρόλ, γραμματέα, τέσσερις φορές υπουργό, με ισάριθμές αποτυχίες, δυο φορές βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, όπου εξ ίσου απέτυχε- δεν κρύβει τα αισθήματα μίσους απέναντί του. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός…

Η τελευταία ελπίδα του να «στριμώξει» τον Τσίπρα στο συνέδριο διαψεύσθηκε. Προφανώς δεν άντεξε την προσωπική αποδοκιμασία του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που του υπενθύμισε τις μπούρδες που λέει περί «μεταδημοκρατίας»- για να αποτρέψει την εκλογή προέδρου από τα μέλη. Κακός σύμβουλος η απελπισία.

Ο Σκουρλέτης φέρει μεγάλες ευθύνες για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ του 2019. Ως μανδαρίνος γραμματέας, απομόνωσε το κόμμα στον μαζικό χώρο με στραπάτσα στο συνδικαλισμό και τις κοινωνικές οργανώσεις και τη Νεολαία, με αποκορύφωμα το Βατερλό στις αυτοδιοικητικές εκλογές- που ανάγκασε τον Τσίπρα να πάει απροετοίμαστος σε πρόωρες κάλπες.

Το κόμμα που σε λίγο θα έπαιρνε 32%, δεν έβγαλε κανέναν περιφερειάρχη και κανέναν δήμαρχο-, καθώς οι μόλις έξι της επιρροής του, απλώς επανεξελέγησαν.

Ευθύνεται ως υπουργός Εσωτερικών ακόμη και για την παραπληροφόρηση που εξέθεσε τον Τσίπρα εκείνο το δραματικό βράδυ στο Μάτι.

Φυσικά δεν υπέβαλε την παραίτηση του, όπως θα έκανε ένα υπεύθυνο στέλεχος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το φιάσκο. Ίσως ήταν θέμα χαρακτήρα.

Εγωπαθής, προκλητικός , με νοοτροπία νεοσταλινικού μικροαστού, άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις σε όποιο αξίωμα του ανατέθηκε.

Οι παλιοί συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έχουν τη χειρότερη γνώμη για τον «αριστερό των βορείων προάστειων» που πήγαινε τη σχολή με την κουρσάρα του.

Η «αριστερή» κουλτούρα του τον είχε οδηγήσει κάποια στιγμή να αξιώσει ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας κατά του ΑΠ, αντί να απαντήσει στην κριτική που αφορούσε προσωπικά τον ίδιο και όχι το κόμμα του.

Για να ενισχύσει την ραδιουργία κατά του Τσίπρα συνεταιρίσθηκε με τον «χομπίστα της πολιτικής» Τσακαλώτο και την παρέα που προσπαθεί να οδηγήσει σε ήττα το κόμμα- Φίλης, Βούτσης, Παπαδημούλης- για να βρει αφορμή να θέσει θέμα ηγεσίας.

Ο θρίαμβος Τσίπρα στο συνέδριο μετέτρεψε τον Σκουρλέτη σε μαινόμενο υπονομευτή του επιτεύγματος να βγει το κόμμα ενωμένο και πιο ισχυρό από την κορυφαία εσωτερική διαδικασία του.

Κλιμάκωσε το επεισόδιο- ως… πορτ παρόλ, αν όχι ως επικεφαλής της «Ομπρέλας»- με τρόπο που να προκαλέσει την παρέμβαση Τσίπρα, για να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να βρουν οι αντίπαλοι του κόμματος κάτι να πουν.

Εκ των υστέρων και εμφανώς προσχεδιασμένα, προσπάθησε να περιορίσει την ήττα της φράξιας, διαφωνώντας με τον τρόπο εγγραφής νέων μελών, και αφού ηττήθηκε και σ αυτό, κατήγγειλε τη διαδικασία και κήρυξε αποχώρηση, προβοκάροντας και τον Τσακαλώτο ως οιονεί επικεφαλής της ομάδας.

Ίσως το λιγότερο που έχει να κάνει άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προστατεύσει το κόμμα του από νέες προβοκάτσιες, είναι να ασκήσει το δικαίωμά του ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και να ξηλώσει τον Σκουρλέτη από κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο.

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν τα μέλη του κόμματος στις 15 Μαΐου. Αν δεν πάρει το δρόμο του Λαφαζάνη ως τότε…

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Σκουρλέτη

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επεσήμανε σε ανάρτησή του πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και πως ο Γιώργος Λακόπουλος έχει αναλάβει το έργο στοχοποίησής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις