Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφονία στη Νέα Υόρκη: Την έσφαξε με 60 μαχαιριές και την έβαλε σε βαλίτσα
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία στη Νέα Υόρκη: Την έσφαξε με 60 μαχαιριές και την έβαλε σε βαλίτσα

Δολοφονία στη Νέα Υόρκη: Η 51χρονη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με 60 μαχαιριές το πρωί του Σαββάτου

Ενα σοκαριστικό έγκλημα έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Μια 51χρονη μητέρα, η Orsolya Gaal βρέθηκε άγρια δολοφονημένη και τεμαχισμένη, στο Κουίνς, στη Νέα Υόρκη. Η 51χρονη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με 60 μαχαιριές το πρωί του Σαββάτου. Ο δολοφόνος της είχε βάλει το πτώμα της σε μια βαλίτσα και το είχε πετάξει μερικά τετράγωνα μακριά από το σπίτι της. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η 51χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, μεταξύ 12 και 4 το πρωί, επιστρέφοντας από νυχτερινή της έξοδο στη Νέα Υόρκη. Ο σύζυγός της Howard Klein και ο μεγαλύτερος γιος της έλειπαν εκτός Νέας Υόρκης, για ταξίδι με το σχολείο του παιδιού.

Ενα από τα έξτρα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι το γεγονός ότι ο σύζυγός της είχε στο παρελθόν δηλώσει την εξαφάνισή της. Συγεκριμένα, στις 7:21 το πρωί της 29ης Μαϊου του 2020 ο Howard Klein είχε καλέσει το 100 και δήλωσε την εξαφάνιση της συζύγου του η οποία είχε βγει το προηγούμενο βράδυ αλλά δεν είχε επιστρέψει. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε ξανά περίπου 30 λεπτά αργότερα για να πει ότι είχε βρεθεί, είπαν οι πηγές. Το παράξενο περιστατικό προστέθηκε στο συνεχιζόμενο μυστήριο που καλύπτει τη δολοφονία της Orsolya Gaal το πρωί του Σαββάτου. Δυο ημέρες μετά τη δολοφονία οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη βρει τον δολοφόνο, ούτε έχουν ανακοινώσει προς τα πού στρέφουν τις έρευνές τους.

Τι γνωρίζουμε για τη δολοφονία της Orsolya Gaal

Η 51χρονη Orsolya Gaal μητέρα δύο αγοριών, ηλικίας 17 και 13 ετών, το απόγευμα της Παρασκευής εθεάθη στην αυλή του σπιτιου της πριν βγει με φίλους της το ίδιο βράδυ για μια νυχτερινή έξοδο στο Μανχάταν, δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Ένας γείτονας που είχε δει εκείνο το απόγευμα την Gaal στην αυλή περιέγραψε την ίδια, τους γιους της και τον Klein ως μια «κανονική οικογένεια». Ωστόσο, τρόμο προκαλεί το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του, ο σύζυγος της 51χρονης το οποίο, σύμφωνα με την NY Post  έγραφε: «Θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη οικογένεια σου». Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο σύζυγός της Howard Klein και ο μεγαλύτερος γιος τους έλειπαν στο Όρεγκον για μια περιοδεία με το κολέγιο.

Ο 13χρονος γιος του ζευγαριού ήταν στο σπίτι με τη μητέρα του στο Κουίνς. Αστυνομικοί πιστεύουν ότι η 51χρονη παρέμεινε στο σπίτι της από την Παρασκευή έως το Σάββατο χωρίς να φύγει καθόλου. Η Orsolya Gaal επέστρεψε στο σπίτι της κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο και ο δολοφόνος της μπήκε στο σπίτι λίγο αργότερα, τη μαχαίρωσε 60 φορές στο λαιμό, τον κορμό και το αριστερό χέρι και την έβαλε σε μια μαύρη τσάντα χόκεϊ Bauer που έμοιαζε με αυτή που χρησιμοποιούσε ένα από τα παιδιά της, σύμφωνα με τις αρχές. Η Orsolya Gaal, η οποία βρέθηκε με πιθανά αμυντικά κοψίματα στο εσωτερικό των δακτύλων της και στα χέρια της, πέθανε από τις μαχαιριές στο λαιμό της, δήλωσε τη Δευτέρα το Γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή.

Υποψιάζονται ότι ο δολοφόνος γνώριζε τη Orsolya Gaal

Πηγές των αστυνομικών αρχών υποψιάζονται ότι ο δολοφόνος γνώριζε τη Orsolya Gaal, καθώς δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης στο σπίτι, και λαμβάνοντας υπόψη τη βίαιη φύση του εγκλήματος, υπέθεσαν ότι η επίθεση ήταν προσωπική και διαπράχθηκε από θυμό εναντίον της. Ο δολοφόνος, αφού έβαλε τη σορό της Gaal στην τσάντα, έσυρε την τσάντα από την πλαϊνή πόρτα του σπιτιού της οικογένειας μέσα από την ήσυχη γειτονιά τους, αφήνοντας πίσω του ίχνη αίματος. Βίντεο παρακολούθησης κατέγραψε μια σκιώδη φιγούρα να τσουλάει την τσάντα με τη σορό της άτυχης 51χρονης στον πεζοδρόμιο της 75ης Λεωφόρου γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, περίπου τέσσερα τετράγωνα μακριά από το σπίτι της Gaal.

Η τσάντα με το πτώμα του Gaal ανακαλύφθηκε λίγα τετράγωνα πιο πέρα, γύρω στις 8 το πρωί

Ο 51χρονος κάτοικος Glenn Van Nostrand της περιοχής δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι στην αρχή νόμιζε ότι μέσα στη μεγάλη σακούλα ήταν μια κούκλα. Όταν πλησίασε και κοίταξε μέσα στην τσάντα βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα και κάλεσε την αστυνομία. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της Gaal αργότερα το πρωί, βρήκε τον 13χρονο γιο της στον τελευταίο όροφο του σπιτιού. Είπε στους αστυνομικούς ότι αυτό ήταν το σπίτι του, αλλά δεν ήξερε πού βρισκόταν η μητέρα του, δήλωσε η αστυνομία. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα για ανάκριση, πριν αφεθεί ελεύθερος αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Howard Klein, ιδιοκτήτης επιχείρησης, είπε στην αστυνομία ότι είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα από το τηλέφωνο της συζύγου του μετά το θάνατό της, το οποίο ανέφερε: «Όλη η οικογένειά σου θα είναι ο επόμενος», σύμφωνα με πηγές των αστυνομικών αρχών και το WPIX. Η Post επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Howard Klein το Σάββατο και είπε ότι επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του βρισκόταν σε κίνδυνο. «Υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλειά μας», υποστήριξε ο Howard Klein. «Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο».

Οι ντετέκτιβ γνωρίζουν με ποιον είχε βγει η Orsolya Gaal το βράδυ πριν από τον θάνατό της

Ο Howard Klein επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, μαζί με τα παιδιά του βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία και μένει κάπου αλλού, καθώς το σπίτι ακόμη ερευνάται. Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι οι ντετέκτιβ γνωρίζουν με ποιον είχε βγει η Orsolya Gaal το βράδυ πριν από τον θάνατό της και εξετάζουν αποδείξεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν τις κινήσεις της και να καταλάβουν αν συνάντησε κάποιον «μυστηριώδη άγνωστο στην πορεία».

«Είναι ένα μυστήριο», δήλωσε πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στην Post την Κυριακή. «Τώρα είναι ζήτημα να ανακαλύψουμε όλες τις κινήσεις του». «Όλοι είναι φοβισμένοι επειδή κυκλοφορεί ένας δολοφόνος, ο οποίος μόλις έσφαξε κάποιον λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια μας, και είναι ακόμα ασύλληπτος», δήλωσε ο γείτονας Nick Bais.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις