Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέμπη: 19 χρόνια μετά την ανείπωτη τραγωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: 19 χρόνια μετά την ανείπωτη τραγωδία

Τέμπη: 19 χρόνια πριν σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Απόγευμα Κυριακής, 13 Απριλίου 2003, όλη η Ελλάδα συγκλονίζεται από την είδηση της ανείπωτης τραγωδίας. 21 μαθητές της Α’ Λυκείου από το Μακροχώρι της Ημαθίας, δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους μετά τη σχολική εκδρομή στην Αθήνα.

Το Μακροχώρι, μια κωμόπολη επτά χιλιάδων ανθρώπων, καθώς και έξι μικρά χωριά, από τα οποία κατάγονταν κάποια από τα θύματα, βυθίστηκαν στο πένθος.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 49 μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές, βρισκόταν στην κοιλάδα των Τεμπών και κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη. Από το αντίθετο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λάρισα, ερχόταν μία νταλίκα από τον Προβατώνα Έβρου η οποία κουβαλούσε φύλλα ξυλείας- νοβοπάν. Στο 384,5ο χιλιόμετρο, ο 43χρονος οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, χτυπώντας το μπροστινό μέρος του και την αριστερή πλευρά του λεωφορείου.

21 μαθητές βρήκαν φρικτό θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν εκ των οποίων 9 σοβαρά. Το λεωφορείο ακολουθούσαν δύο ακόμα οχήματα τα οποία δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα υλικά, συγκρούστηκαν και τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ ένα τρίτο καρφώθηκε στα βράχια. Τα σωστικά συνεργεία που έφθασαν στο σημείο χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις