Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σουφλέ με μαρμελάδα φράουλας – συνταγή: Το πιο νόστιμο γλυκό
PLUS

Σουφλέ με μαρμελάδα φράουλας – συνταγή: Το πιο νόστιμο γλυκό

Σουφλέ με μαρμελάδα φράουλας - συνταγή: Έτοιμο σε λίγα λεπτά

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Για τη συνταγή θα χρειαστείς

Για την κρέμα πατισερί

4 κρόκους, από μεσαία αβγά
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ. γάλα
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σουφλέ

4 ασπράδια, από μεσαία αβγά
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για τη σύνθεση

180 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
20 γρ. βούτυρο, για τα ράμεκιν
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την κρέμα πατισερί

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 50. γρ από το γάλα, αλεύρι, το κορν φλάουρ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και να πάρει μια βράση. Μεταφέρουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στο μείγμα για να μην κάνει κρούστα.

Για το σουφλέ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και σφιχτή μαρέγκα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε 150 γρ. από την κρέμα πατισερί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Την υπόλοιπη πατισερί τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε 120 γρ. από τη μαρμελάδα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε μια κουτάλα από τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 4 ράμεκιν που έχουμε απλώσει το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ισιώνουμε την επιφάνειά τους με μια σπάτουλα για να φουσκώσουν ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους και μοιράζουμε την υπόλοιπη πατισερί και τη μαρμελάδα φράουλα.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις