Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγιος Παντελεήμονας παιδιά: «Έβγαζαν κατσαρίδες από το στόμα» – Σοκάρει ο πατέρας
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας παιδιά: «Έβγαζαν κατσαρίδες από το στόμα» – Σοκάρει ο πατέρας

Άγιος Παντελεήμονας παιδιά: Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στο σπίτι

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του πατέρα των παιδιών που έμεναν στο σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα για τις συνθήκες διαβίωσής τους. Εφιαλτικές εικόνες περιγράφει ο πατέρας, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα του mega ότι τα τρία παιδιά είχαν κατσαρίδες ακόμα και μέσα στο στόμα τους. Ο ίδιος μιλά για ποντίκια μέσα στο ίδιο σπίτι, όπου έμεναν τα τρία παιδιά, 2,3 και 7 ετών αντίστοιχα, μαζί με την 30χρονη μητέρα τους και τον νυν σύντροφό της. Ο πατέρας των παιδιών είπε στο mega: «Ανοίγω την πόρτα και ήταν τα δύο παιδιά ανάσκελα ξαπλωμένα σε δύο μονά κρεβάτια και έβγαζαν κατσαρίδες και από το στόμα. Λιποθύμησα και με πήραν σηκωτό».

Επίσης, ο πατέρας των τριών παιδιών που έμεναν στο σπίτι της φρίκης στον Άγιο Παντελεήμονα αναφέρει ότι είχαν πληγές στα πόδια από τσιμπήματα εντόμων, ενώ επίσης λέει πως στο σπίτι υπήρχαν και ποντίκια.

Άγιος Παντελεήμονας παιδιά: Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στο σπίτι

Ο πατέρας είναι ναυτικός και έλειπε για μεγάλα διαστήματα ενώ η μητέρα των παιδιών, η πρώην σύγυζός του, του απαγόρευσε να βλέπει τα παιδιά, από πέρσι. Ωστόσο, εκείνος κινητοποιήθηκε και κατήγγειλε την πρώην σύντροφό του. Εξάλλου, οι γείτονες μιλούν για μια απρόσεκτη και επιθετική γυναίκα, περιγράφοντας τη μητέρα των παιδιών αυτών. Από τον Φεβρουάριο είχε ειδοποιηθεί εισαγγελέας μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Πρόνοια επισκέφτηκε το σπίτι αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μητέρα ή τον νυν σύντροφό της.

Ωστόσο, μετά από νέα καταγγελία του πατέρα αλλά και από κινητοποίηση των γειτόνων, τελικά η μητέρα των παιδιών και ο σύντροφός της συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Τα τρία παιδιά περιμένουν να δοθεί η έγκριση του εισαγγελέα για να φιλοξενηθούν σε δομή του «Χαμόγελου» και για την ώρα βρίσκονται σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις