Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αραβική πίτα θερμίδες: Γιατί λέμε “ναι”!
PLUS

Αραβική πίτα θερμίδες: Γιατί λέμε “ναι”!

Αραβική πίτα θερμίδες: Η αραβική πίτα έχει ως κύριο συστατικό της το σιτάρι

Πριν απαντήσουμε στην ερώτηση: Πόσες θερμίδες έχει η αραβική πίτα, ας πούμε γιατί πρέπει να την προτιμάμε. Η αραβική πίτα έχει ως κύριο συστατικό της το σιτάρι, και είναι από τις διάσημες πίτες στον τομέα του φαγητού, μετά φυσικά από τη γνωστή πίτα σουβλάκι. Αν και προηγείται η πίτα σουβλάκι στις προτιμήσεις των Ελλήνων, η αραβική πίτα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Έχει λιγότερες θερμίδες.

Πόσες θερμίδες έχει η αραβική πίτα;

Μία αραβική πίτα περιέχει μόλις 165 θερμίδες, όταν η αντίστοιχη πίτα σουβλάκι χωρίς λάδι περιέχει 175 θερμίδες. Και αν έχει περαστεί από λάδι, τότε οι θερμίδες εκτοξεύονται στις 260. Αυτό το τονίζουμε, διότι η αραβική πίτα συνηθίζεται να μη λαδώνεται, στα διάφορα σνακ που παίρνει μέρος. Επίσης, κερδίζει και το ψωμί του τοστ, καθώς οι 2 φέτες που χρειάζονται για να γίνει το τοστ περιέχουν τουλάχιστον 200 θερμίδες.

Η αραβική πίτα έχει πολύ λίγες θερμίδες, και είναι μια καλή επιλογή για όποιον βρίσκεται σε περίοδο δίαιτας και θέλει να δημιουργήσει κάποιο σνακ με λίγες θερμίδες. Επίσης, η αραβική πίτα περιέχει και πολύ λίγα λιπαρά. Ένας ακόμη λόγος για να την προτιμήσουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις