Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βλαντιμίρ Κλίτσκο: Είναι λυπηρή η συνειδοτοποίηση της φρίκης του πολέμου
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Κλίτσκο: Είναι λυπηρή η συνειδοτοποίηση της φρίκης του πολέμου

Βλαντιμίρ Κλίτσκο: Το μποξ είναι άθλημα – Αυτό είναι πόλεμος και οι άνθρωποί μου πεθαίνουν.

Τα αδέρφια Κλίτσκο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μεγάλοι αθλητές της πυγμαχίας και οι δύο, ήρθαν πρόσφατα ξανά στο φως της επικαιρότητας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως λόγω του γεγονότος πως ο Βιτάλι είναι Δήμαρχος Κιέβου και επικεφαλής της κρατικής διοίκησης της πόλης, από τον Ιούνιο του 2014. Από την πρώτη μέρα του πολέμου οι περισσότεροι, προφανώς γιατί μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους, θεωρούν πως πρόκειται για δίδυμα αδέρφια, όμως δεν είναι έτσι. Ο Βιτάλι είναι γεννημένος του 1971, ενώ ο Βλαντιμίρ το 1976, παιδιά της τότε Σοβιετικής Ένωσης, γεννημένοι στο Βλαδιβοστόκ ο Βιτάλι και στο Σεμέι ο Βλαντιμίρ, παιδιά στρατιωτικού και διπλωμάτη πατέρα, με μητέρα αφοσιωμένη στους δύο γιούς της οι Κλίτσκο, λόγω σωματοδομής δείχνουν από μικροί πως θα ασχοληθούν με την πυγμαχία. Αρχικά από περιέργεια και προτροπή των φίλων τους και στη συνέχεια από την αγάπη τους για το άθλημα.

Από μικροί μετατρέπονται σε κυρίαρχοι των ρίνγκ στα οποία αγωνίζονται, ως ερασιτέχνες, πάνω από δύο μέτρα και οι δύο, με τρομερή φυσική δύναμη δείχνουν πως θα ασχοληθεί για τα καλά ο κόσμος της πυγμαχίας μαζί τους. Ο Βλαντιμίρ ξεκινά το ταξίδι του το 1990 σε ηλικία 14 ετών και αν και οι φίλοι του, μόλις… ζόρισαν τα πράγματα, άρχισαν να τα παρατάνε, εκείνος βλέπει και αισθάνεται το μέλλον του συνδεδεμένο με το άθλημα αυτό. Όσο παιρνούσε ο καιρός ο Βλαντιμίρ ξεχώριζε και οι προπονητές του τον είχαν ως παράδειγμα και είχαν πει στον πατέρα του πως ο γιος του μία μέρα θα γίνει Ολυμπιονίκης. Το 1995 θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρώμη κερδίζοντας το χρυσό, ενώ το ίδιο έτος υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Γερμανία, όπου και θα μετακομίσει και στα 19 του χρόνια ξεκινάει μια νέα καριέρα στη Γερμανία.

Η πορεία του Βιτάλι

Ο Βλαντιμίρ έχει απομακρυνθεί από τον αδερφό του ο οποιος ζει ακόμα στην Ουκρανία, αλλά παρακολουθεί την πορεία του Βιτάλι που επίσης είναι γεμάτη με επιτυχίες. Ο Βιτάλι Κλίτσκο είναι ο μόνος πυγμάχος βαρέων βαρών (στην ίδια κατηγορία με τον αδερφό του) που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Μαζί με τους Όλιβερ Μακόλ και Νικολάι Βαλίεφ, είναι επίσης ο μόνος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών που δεν αποκλείστηκε ποτέ.  Ο Βιτάλι θα μπορούσε να έχει τους ίδιους αγώνες και τους ίδιους τίτλους με τον αδερφό του, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός του έκοψε την καριέρα και τον έστρεψε στην άλλη μεγάλη του αγάπη την πολιτική, καριέρα που επίσημα ξεκινά το 2006 όταν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην εκλογή για τη θέση του Δημάρχου του Κιέβου.

Το 2010 ίδρυσε το κόμμα Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση (ΟΔΣΜ) και εξελέγη στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής του κόμματος του. Ήταν ηγετική φυσιογνωμία στις διαμαρτυρίες του Γιουρομάινταν. Πάντα δίπλα στο πλευρό του αδερφού του, ο Βλαντιμίρ, είναι πλέον στα όπλα, για να υπερασπιστεί την πατρίδα του κόντρα στα Ρωσικά στρατεύματα. Βιτάλι και Βλαντιμίρ Κλίτσκο είναι Εθνικοί ήρωες, πάντα ήταν, πάντα αποτελούσαν για τους Ουκρανούς “φάρο” έμπνευσης για τις νέες γενιές, πλέον είναι ήρωες και στο μέτωπο του πολέμου. Ευχή όλων να βγουν όρθιοι απ’ αυτό και να τελειώσει αυτή η τρέλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις